«Οι αφγανικές αρχές ζήτησαν τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο», δηλώνει Αμερικανός στρατηγός

«Οι αφγανικές αρχές ζήτησαν τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο», δηλώνει Αμερικανός στρατηγός

«Οι ΗΠΑ έριξαν αυτές τις βόμβες. Οι ΗΠΑ χτύπησαν ένα νοσοκομείο γεμάτο από τραυματίες και προσωπικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα», δηλώνει ο γενικός διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης

«Οι αφγανικές αρχές ζήτησαν τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο», δηλώνει Αμερικανός στρατηγός
Μετά το μακελειό σε νοσοκομείο της ανθρωπιστικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στο Κουντούζ του βορείου Αφγανιστάν από αεροπορική επιδρομή που σκόρπισε το θάνατο σε 22 ανθρώπους, Αμερικανός στρατηγός δίνει την απάντησή του στο ερώτημα «ποιος έδωσε την εντολή για τον βομβαρδισμό».

Σύμφωνα με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, Τζον Φ. Κάμπελ, η επιδρομή ζητήθηκε από τις αφγανικές αρχές.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Κάμπελ δήλωσε πως άνδρες των ενόπλων δυνάμεων του Αφγανιστάν δέχθηκαν επίθεση από Ταλιμπάν κοντά στο νοσοκομείο του Κουντούζ και ζήτησαν ενίσχυση από τις αμερικανικές δυνάμεις.

«Τότε ζητήθηκε μία επιδρομή ώστε να εξοντωθεί η απειλή των Ταλιμπάν και αρκετοί άμαχοι επλήγησαν κατά λάθος. Αυτό διαφέρει από τις αρχικές αναφορές που είχαν υποδείξει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις απειλήθηκαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επιδρομή», δήλωσε ο στρατηγός.

Βέβαια, ο Κάμπελ επισήμανε πως η έρευνα συνεχίζεται και πρόσθεσε πως «αν έγιναν λάθη, τότε θα τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους και θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη».
Κλείσιμο

Η διεθνής οργάνωση χαρακτήρισε την επιδρομή «έγκλημα πολέμου» με γενικό διευθυντή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Κρίστοφερ Στόουκς να αναφέρει πως η περιγραφή της επίθεσης από τους Αμερικανούς αλλάζει διαρκώς.

«Από παράπλευρες απώλειες, σε τραγικό γεγονός, τώρα προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν. Η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ έριξαν αυτές τις βόμβες. Οι ΗΠΑ χτύπησαν ένα νοσοκομείο γεμάτο από τραυματίες και προσωπικό των ΓΧΣ», ανέφερε ο Στόουκς.

«Ο αμερικανικός στρατός παραμένει υπεύθυνος για τα χτυπήματα. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτή την τρομερή επίθεση», συμπλήρωσε ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης για το «μπαλάκι» των ευθυνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης