Υπόθεση Αχμέντ Μοχάμεντ: Η αστυνομία γνώριζε ότι δεν ήταν βόμβα

Υπόθεση Αχμέντ Μοχάμεντ: Η αστυνομία γνώριζε ότι δεν ήταν βόμβα

Ο αστυνομικός διευθυντής παραδέχθηκε ότι ο 14χρονος μαθητής που προσκλήθηκε μέχρι και στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, συνελήφθη άνευ λόγου

Υπόθεση Αχμέντ Μοχάμεντ: Η αστυνομία γνώριζε ότι δεν ήταν βόμβα
Η αστυνομία του Τέξας γνώριζε ότι η κατασκευή του 14χρονου μαθητή Αχμέντ Μοχάμεντ, ο οποίος προσκλήθηκε μετά την περιπέτειά του μέχρι και στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δεν ήταν βόμβα. Παρόλα αυτά, όμως, οι πέντε αστυνομικοί που έσπευσαν στο σχολείο μετά την καταγγελία της διεύθυνσης, τον συνέλαβαν. Η παραδοχή για τον λανθασμένο χειρισμό της υπόθεσης ήρθε δια στόματος του αστυνομικού διευθυντή, Λάρι Μπόιντ, ο οποίος τόνισε ότι «οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα ότι ο μηχανισμός δεν ήταν βόμβα, όμως έμοιαζε με τέτοια και τρόμαζε τους ανθρώπους».

Ο 14χρονος Αχμέντ Μοχάμεντ αποβλήθηκε από το σχολείο του και συνελήφθη όταν μετέφερε μία μηχανική κατασκευή που είχε δημιουργήσει. Οι καθηγητές του θεώρησαν ότι ενδεχομένως να είναι ωρολογιακός μηχανισμός, με αποτέλεσμα η διεύθυνση να καλέσει την αστυνομία. Ο 14χρονος μαθητής συνελήφθη με χειροπέδες και οδηγήθηκε στο τμήμα.

Κλείσιμο
Όταν λύθηκε η παρεξήγηση, ο Αχμέντ Μοχάμεντ εξιστόρησε την περιπέτειά του στα τοπικά κανάλια και το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, φτάνοντας μέχρι και τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τον κάλεσε να τον επισκεφθεί στον Λευκό Οίκο, ενώ υπήρξαν σχόλια και από τη Χίλαρι Κλίντον. Η ιστορία του προκάλεσε τόσο μεγάλη εντύπωση, που η Google, το Facebook και το Twitter του πρόσφεραν συνεργασία και βοήθεια σε ό,τι χρειαστεί. Ο 14χρονος θέλει να σπουδάσει στο MIT και να συνεχίσει την πορεία του στις επιστήμες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης