Θύελλα στα social media για τα νέα σκίτσα στο Charlie Hebdo

Θύελλα στα social media για τα νέα σκίτσα στο Charlie Hebdo

Δύο ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα σκίτσα που δημοσιεύτηκαν στο γαλλικό σατυρικό περιοδικό ξεσήκωσαν έντονες αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο με το ατυχές χιούμορ τους

Θύελλα στα social media για τα νέα σκίτσα στο Charlie Hebdo
Το ένα από τα δύο σκίτσα αφορά τον μικρό Σύριο Αϊλάν που βρέθηκε πνιγμένος στις ακτές της Τουρκίας. Το εμβληματικό πρόσωπο αυτής της κρίσης, αντιμετωπίζεται από το γαλλικό περιοδικό με έναν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο τρόπο, καθώς τον δείχνει στην γνωστή θέση του στην ακροθαλασσιά, ενώ πάνω του ο γνωστός κλόουν αλλυσίδας φαστ φουντ λέει «Δύο παιδικά μενού στην τιμή του ενός».


Η δεύτερη σελίδα που σοκάρει, έχει τίτλο «Η απόδειξη ότι η Ευρώπη είναι Χριστιανική» και δείχνει τα πόδια ενός παιδιού που πνίγεται, ενώ δίπλα του περνάει ο Ιησούς περπατώντας πάνω στο νερό. Η βινιέτα λέει «Οι Χριστιανοί περπατούν πάνω στο νερό... Οι Μουσουλμάνοι όχι».

Τα νέα προκλητικά σκίτσα του γαλλικού περιοδικού έχουν ξεσηκώσει το κοινό σε όλον τον κόσμο, με πολλούς να υποστηρίζουν πια ότι όχι μόνο στερούνται και του ελάχιστου χιούμορ, αλλά είναι και άκρως ρατσιστικά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν φαίνεται να εξυπηρετούν απολύτως τίποτα, τρολάροντας με τόσο κακόγουστο τρόπο μια ανθρωπιστική κρίση. Και ένα αγγελούδι που για χιλιάδες λόγους που ποτέ δεν θα μάθει, άφησε αυτόν τον κόσμο χωρίς να προλάβει να ζήσει τίποτα άλλο από πολέμους και κακουχίες.

Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης