ΗΠΑ: Να παρακολουθούνται οι μετανάστες όπως τα... δέματα πρότεινε Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος

ΗΠΑ: Να παρακολουθούνται οι μετανάστες όπως τα... δέματα πρότεινε Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος

«Οποιαδήποτε στιγμή, η FedEx μπορεί να σας πει πού βρίσκεται ένα δέμα. Κι όμως, εμείς αφήνουμε ανθρώπους να έρχονται σ' αυτήν τη χώρα με βίζα και μόλις φτάνουν χάνουμε τα ίχνη τους», είπε χαρακτηριστικά ο Κρις Κρίστι, υποψήφιος για το χρίμα των Ρεπουμπλικάνων

ΗΠΑ: Να παρακολουθούνται οι μετανάστες όπως τα... δέματα πρότεινε Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος
Ένας από τους υποψήφιους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο Κρις Κρίστι, πρότεινε να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση την τεχνολογία εντοπισμού δεμάτων που διαθέτουν οι εταιρείες ταχυμεταφορών, όπως η FedEx, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση.

«Είναι άλλο ένα παράδειγμα όπου ο ιδιωτικός τομέας προηγείται της κυβέρνησης στη χρήση μιας τεχνολογίας» δήλωσε ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox. «Να χρησιμοποιήσουμε αυτού του είδους την τεχνολογία ώστε να διασφαλίσουμε ότι το 40% των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων που βρίσκονται εδώ παράνομα δεν θα παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' όσο προβλέπεται», συνέχισε.

«Μπορούμε να ζητήσουμε από τους ανθρώπους της FedEx, που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία, να ασχοληθούν μ' αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό σ' αυτό. Και δεν εννοώ ότι οι άνθρωποι είναι δέματα, ας μην λέμε γελοιότητες» συνέχισε ο Κρίστι.

Ο κυβερνήτης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αφού πρότεινε, το βράδυ του Σαββάτου σε μια προεκλογική συγκέντρωση, να «παρακολουθούνται» οι άνθρωποι που μπαίνουν στις ΗΠΑ με βίζα με τον ίδιο τρόπο που η FedEx παρακολουθεί τη διαδρομή των δεμάτων της.

«Οποιαδήποτε στιγμή, η FedEx μπορεί να σας πει πού βρίσκεται ένα δέμα. Είναι σε ένα φορτηγό. Είναι στον σταθμό. Βρίσκεται σ' ένα αεροπλάνο. Κι όμως, εμείς αφήνουμε ανθρώπους να έρχονται σ' αυτήν τη χώρα με βίζα και μόλις φτάνουν χάνουμε τα ίχνη τους», είπε χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο

«Θα πρέπει να έχουμε ένα σύστημα που να μπορεί να τους παρακολουθεί από τη στιγμή που θα μπουν» στις ΗΠΑ, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι το 40% των παράνομων μεταναστών πέρασαν στη χώρα έχοντας νόμιμη βίζα αλλά παρέμειναν και αφού έληξε η διάρκειά της.

«Δεν έχει σημασία η διάρκεια της βίζας σας, θα έρθουμε να σας αναζητήσουμε (...) Θα σας χτυπήσουμε στον ώμο και θα σας πούμε: Ευχαριστούμε που ήρθατε, έφτασε η ώρα να φύγετε», κατέληξε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας από τους υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δημιουργεί σάλο με τις δηλώσεις του για το μεταναστευτικό. Πρόσφατα, ο Ντόναλντ Τραμπ, που προηγείται των συνυποψήφιων του με μεγάλη διαφορά, είπε ότι το Μεξικό στέλνει στις ΗΠΑ «προβληματικούς» ανθρώπους. «Φέρνουν μαζί τους ναρκωτικά. Φέρνουν εγκληματικότητα. Είναι κλέφτες» είπε ο 69χρονος Τραμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης