Iσραήλ: Τα παραδοσιακά όπλα δίνουν την θέση τους στα προγράμματα υπολογιστών

Iσραήλ: Τα παραδοσιακά όπλα δίνουν την θέση τους στα προγράμματα υπολογιστών

Η βιομηχανία παραγωγής προγραμμάτων antivirus ανθεί στο Ισραήλ, αποτελώντας αυτή την στιγμή το πιο δυναμικό κομμάτι της οικονομίας της

Iσραήλ: Τα παραδοσιακά όπλα δίνουν την θέση τους στα προγράμματα υπολογιστών
Είναι ένα από αξιοπερίεργα της παγκοσμιοποίησης: Η βαριά βιομηχανία του Ισραήλ, η παραγωγή όπλων, έπεσε από την πρώτη θέση των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας. Σημειώνοντας μάλιστα μεγάλη πτώση, καθώς η μείωση έφθασε σε ύψος το 1 δισ δολάρια, φέρνοντας το συνολικό ύψος των εξαγωγών στα 5,7 δισ. δολάρια.

Αναπάντεχα μια νέα βιομηχανία ενός εντελώς διαφορετικού είδους έχει πάρει τα πρωτεία. Και αυτή είναι η παραγωγή software για την αντιμετώπιση των ιών, τα λεγόμενα και anti-virus. H παραγωγή των οποίων απέφερε στην χώρα περί τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο ένα δέκατο της παγκόσμιας παραγωγής τέτοιων προγραμμάτων.

Ο αριθμός των Ισραηλινών εταιριών κυβερνο-ασφάλειας έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 300 χρόνια. Η ζήτηση για τα προϊόντα τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ιδίως όταν η χώρα αντιλαμβάνεται ότι εκτός από τα όπλα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τους γείτονές της είναι το hacking των προγραμμάτων τους.

Τα νέα προγράμματα αυτού του είδους δεν μπορούν μόνο να προστατέψουν από τους ήδη υπάρχοντες ιούς. Αλλά λόγω των δυνατοτήτων που έχουν να παρακολουθούν τους υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορούν να προβλέπουν ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των hackers και ανάλογα να προστατέψουν την εταιρία. 

Οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι των Ισραηλινών αυτή την στιγμή σε εμπορικό επίπεδο εντοπίζονται στην Αμερική, όπου η λογική των startup εταιριών είναι πολύ πιο ισχυρή. Όμως οι Ισραηλινοί, σύμφωνα με έναν γνώστη της κατάστασης έχουν με το μέρος τους τον παράγοντα... Έντουαρντ Σνόουντεν.
Κλείσιμο

Ο άνθρωπος που έδωσε στην δημοσιότητα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είναι αυτός που δείχνει ότι η στενή συνεργασία μεταξύ των αμερικάνικων εταιριών, αφήνει πολλά περιθώρια σε επίπεδα ασφάλειας των προγραμμάτων. Αντίθετα, οι Ισραηλινοί έχουν το πλεονέκτημα να μην έχουν αυτή την... ρετσινιά στην πλάτη τους. Ενώ χάρη στην ιδιαίτερα κλειστή κοινωνία και την στρατιωτική δομή πολλών υπηρεσιών, πωλούν πλέον στον κόσμο ότι είναι η μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική λύση για αυτές τις υπηρεσίες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης