Δημοσκόπηση: Οι Γερμανοί εμπιστεύονται πιο πολύ τον Σόιμπλε από την Μέρκελ!

Δημοσκόπηση: Οι Γερμανοί εμπιστεύονται πιο πολύ τον Σόιμπλε από την Μέρκελ!

Οι Γερμανοί δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» σε ποσοστό 65% στον υπουργό Οικονομικών και ακολουθεί η καγκελάριος Μέρκελ με ποσοστό 64%

Δημοσκόπηση: Οι Γερμανοί εμπιστεύονται πιο πολύ τον Σόιμπλε από την Μέρκελ!
Κι όμως! Οι Γερμανοί πολίτες εμπιστεύονται πιο πολύ τον ισχυρό άνδρα της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απ΄ό,τι την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Γερμανοί κλήθηκαν να ψηφίσουν τους πολιτικούς που εμπιστεύονται περισσότερο και σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της γερμανικής "Bild", το  65% των πολιτών έδειξαν την προτίμησή τους στον υπουργό Οικονομικών κι όχι, όπως θα περίμενε κανείς, στην σιδηρά κυρία της Γερμανίας (64%). Μπορεί η διαφορά να είναι μικρή όμως,  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έρχεται πρώτος στη λίστα εκτοπίζοντας στην δεύτερη θέση την ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη για ένατη χρονιά , όπως ανέδειξε την Μέρκελ το περιοδικό "Forbes." 



Την τρίτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, με ποσοστό 63%. Έπονται ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, Σοσιαλδημοκράτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με ποσοστό 53% και ο επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών - του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ- Χορστ Ζεεχόφερ με ποσοστό 46%.
Κλείσιμο

Η δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο "INSA "για λογαριασμό της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Γερμανίας έδειξε επίσης πως οι ηγέτες των μικρότερων κομμάτων που εμπιστεύονται οι Γερμανοί είναι ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών, Κριστιάν Λίντνερ με ποσοστό 36%, η αρχηγός των Πρασίνων, Κατρίν Γκέρινγκ Έκαρντ με ποσοστό 30% και η επικεφαλής της Αριστεράς, Κάτια Κίπινγκ (22%).

Τον Μπέρντ Λούκε, τον "αντάρτη" της Μέρκελ, που εγκατέλειψε τους Χριστιανοδημοκράτες για να δώσει πνοή στο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία, τον εμπιστεύεται μόλις το 17% των Γερμανών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης