Ισπανία - τοπικές εκλογές: Ανατροπή από Podemos και Ciudadanos

Ισπανία - τοπικές εκλογές: Ανατροπή από Podemos και Ciudadanos

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) καταγράφει το χειρότερο αποτέλεσμα των τελευταίων 20 ετών σε δημοτικές εκλογές - Οι εκλογές για την ανάδειξη τοπικής κυβέρνησης θεωρούνται πρόκριμα για τις εθνικές κάλπες, που θα στηθούν στα τέλη του έτους

Ισπανία - τοπικές εκλογές: Ανατροπή από Podemos και Ciudadanos
Προς το χειρότερο αποτέλεσμα που έχει φέρει από το 1991 σε πανεθνικές δημοτικές εκλογές, οδεύει το κυβερνών ισπανικό Λαϊκό Κόμμα (PP), όπως δείχνουν τα επίσημα δεδομένα με καταμετρημένο το 80% των ψήφων.

Το PP θα εξακολουθήσει να είναι το κόμμα με το υψηλότερο ποσοστό σε εθνικό επίπεδο, καθώς κερδίζει το 26,5% των ψήφων, περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες απ' ό,τι στις προηγούμενες εκλογές το 2011, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές έρχονται δεύτεροι με μικρή διαφορά, καθώς κερδίζουν 25,5%, έδειξαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Παρ' όλα αυτά συγκριτικά με τις προηγούμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές, οι ψήφοι τους είναι κατά 775.000 λιγότερες.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP), από την πλευρά του, από το 2011 έχει χάσει 2,55 εκατομμύρια ψήφους. 

Εν τω μεταξύ, το κυβερνών κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας και οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές έχουν χάσει ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων οι οποίοι φαίνεται να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στα νέα ισπανικά κόμματα Podemos και Ciudadanos, στα οποία είναι τώρα στραμμένα τα βλέμματα.

Να σημειωθεί πως οι εκλογές για την ανάδειξη τοπικής κυβέρνησης θεωρούνται πρόκριμα για τις εθνικές κάλπες, που θα στηθούν στα τέλη του έτους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης