Συγκλονιστικό βίντεο: Δείτε τη στιγμή που «βρυχάται» το Καλμπούκο

Συγκλονιστικό βίντεο: Δείτε τη στιγμή που «βρυχάται» το Καλμπούκο

Πυκνή σκόνη και τέφρα εκρήγνυται από τον κρατήρα του ηφαιστείου - Σε γκρίζα έρημο έχει μετατραπεί η πόλη Εσπενάδα

Συγκλονιστικό βίντεο: Δείτε τη στιγμή που «βρυχάται» το Καλμπούκο
Νέο συγκλονιστικό βίντεο που φτάνει από την Χιλή καταγράφει τη στιγμή που το ηφαίστειο Καλμπούκο βρυχάται, εκτοξεύοντας τόνους τέφρας και σκόνης καλύπτοντας τον ουρανό.

Η εναέρια λήψη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δικτύου Al Jazeera έχει καταγραφεί σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση από τον κρατήρα του ηφαιστείου από τη στιγμή που εξερράγη για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα έπειτα από 50 χρόνιας αδράνειας.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα η τέφρα έχει καλύψει κατοικίες, αγρούς στις παρακείμενες περιοχές ενώ προκάλεσε και την κατάρρευση στέγης ενός εστιατορίου.



Η πόλη της Ενσενάδα έχει πληγεί περισσότερο από όλες και έχει μετατραπεί σε γκρίζα έρημο, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους αφού πρώτα επιχειρούν να διασώσουν ό,τι μπορούν από την περιουσία τους.




Στο μεταξύ, ο πυκνός καπνός από τις εκρήξεις του ηφαιστείου κατευθύνεται προς την Αργεντινή.
Ο στρατός της Χιλής έχει κληθεί να βοηθήσει στην επιχείρηση καθαρισμού των πληγεισών περιοχών, ενώ η κυβέρνηση της χώρας δεσμεύτηκε να καλύψει οικονομικά τους αγρότες μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι σοδειές τους.



Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ηφαίστειο Καλμπούκο να συνεχίσει να εκρήγνυται, τη στιγμή που όπως αναφέρει ο Telegraph η «σεισμική δραστηριότητα» που παρατηρείται αποτελεί ένδειξη για περαιτέρω «κινητικότητα της λάβας».











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης