Ο «πρόεδρος των φτωχών» δηλώνει: «Ζω λιτά όπως η πλειοψηφία του λαού μου»

Ο «πρόεδρος των φτωχών» δηλώνει: «Ζω λιτά όπως η πλειοψηφία του λαού μου»

Ο Χοσέ Μουχίκα ήταν επί πέντε χρόνια πρόεδρος στην Ουρουγουάη - Το Σαββατοκύριακο οι πολίτες της χώρας τον αποχαιρέτισαν αφού ο Μουχίκα παρέδωσε την εξουσία στον Ταμπαρέ Βάσκες - Σε δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία του για την εμμονή ορισμένων στον πλούτο

Ο «πρόεδρος των φτωχών» δηλώνει: «Ζω λιτά όπως η πλειοψηφία του λαού μου»
Αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολίτες της Ουρουγουάης αποχαιρέτισαν τον πρόεδρο Χοσέ Μουχίκα, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από πέντε χρόνια παραμονής στην εξουσία. Ο Μουχίκα έχει χαρακτηριστεί ως ο «πιο ταπεινός πρόεδρος στον κόσμο» αφού το 90% της αμοιβής του το διέθετε σε φιλανθρωπίες ενώ ζούσε σε μια μικρή φάρμα αντί για το προεδρικό μέγαρο.



Κλείσιμο
Ο 79χρονος, πρώην ηγέτης των ανταρτών, παραδίδοντας τα ηνία της εξουσίας εξέφρασε την δυσπιστία του για εκείνους που θεωρούν γοητευτικό τον λιτό τρόπο ζωής του και την αποφυγή του υλικού πλούτου. Ο Μουχίκα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC ότι: «Αυτός ο κόσμος είναι τρελός, τρελός. Οι άνθρωποι εκπλήσσονται από φυσιολογικά πράγματα και αυτή η εμμονή με ανησυχεί.



Το μόνο που κάνω είναι να ζω όπως η πλειοψηφία του λαού μου και όχι η μειοψηφία. Ζω μια φυσιολογική ζωή και οι ηγέτες της Ιταλίας και της Ισπανίας θα πρέπει επίσης να ζουν όπως οι λαοί τους. Δεν θα πρέπει να επιδιώκουν να μοιάσουν σε μια πλούσια μειοψηφία  ή να την αντιγράφουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης