Παραιτήθηκαν πέντε στελέχη του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA

Παραιτήθηκαν πέντε στελέχη του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA

Μία εβδομάδα μετά την αποχώρηση του ηγέτη του κινήματος, Λουτς Μπάχμαν

Παραιτήθηκαν πέντε στελέχη του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA
Πέντε στελέχη του γερμανικού αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA παραιτήθηκαν χθες το βράδυ, μία περίπου εβδομάδα μετά την αποχώρηση του ηγέτη του κινήματος Λουτς Μπάχμαν, ανέφερε σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

Μεταξύ των παραιτηθέντων είναι η Κατρίν Έρτελ, 37 ετών ιδρυτικό στέλεχος του PEGIDA -«Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης»-, η οποία εκπροσώπησε το κίνημα πριν δέκα ημέρες στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, σύμφωνα με πολλά μέσα, μεταξύ αυτών και το περιοδικό Stern.

Κλείσιμο
Η αποχώρησή της επιβεβαιώθηκε στην εφημερίδα Bild από ένα άλλο στέλεχος του PEGIDA, τον Ρενέ Γιαν, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε μαζί με τον Άχιμ Έξνερ, τον Μπερντ-Φόλκερ Λίνκε και τον Τόμας Τάλακερ.

«Ο λόγος είναι η διατήρηση του πρώην ηγέτη Λουτς Μπάχμαν στην οργανωτική ομάδα και η ελλιπής οριοθέτηση με το LEGIDA της Λειψίας», ένα κίνημα που θεωρείται πιο ακραίο, εξήγησε ο Γιαν.

Ο Μπάχμαν, ο 42χρονος καταδικασμένος για ληστεία ηγέτης του κινήματος παραιτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου, αφού η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της μια φωτογραφία στην οποία πόζαρε με χτένισμα και μουστάκι α λα Χίτλερ, που αρχικά είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook. Επίσης, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία είχε αποκαλέσει τους μετανάστες «αλήτες» ώθησαν τις εισαγγελικές αρχές να αρχίσουν έρευνα για υποκίνηση μίσους.

Το PEGIDA διοργάνωνε κάθε Δευτέρα κινητοποιήσεις στη Δρέσδη, στις οποίες έπαιρναν μέρος ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι από το φθινόπωρο που ξεκίνησαν. Στο απόγειό του, το κίνημα κατάφερε να βγάλει στο δρόμο 25.000 ανθρώπους στις 12 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι. Στην τελευταία του διαδήλωση την Κυριακή, το PEGIDA κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 17.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το ίδιο το κίνημα, η Έρτελ αναγκάστηκε να παραιτηθεί «εξαιτίας της μεγάλης εχθρότητας, των απειλών και των εμποδίων που έθετε στην καριέρα της» η συμμετοχή της στο PEGIDA. Ένας άλλος από τους παραιτηθέντες ανέφερε ότι έχασε «πολλές κοινωνικές του επαφές» εξαιτίας της συμμετοχής του στο κίνημα.

Σημειώνεται πως το PEGIDA διοργάνωνε κάθε Δευτέρα κινητοποιήσεις στη Δρέσδη, στις οποίες έπαιρναν μέρος ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι από το φθινόπωρο που ξεκίνησαν.

Στο απόγειό του, το κίνημα κατάφερε να βγάλει στο δρόμο 25.000 ανθρώπους στις 12 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι. Μάλιστα, στην τελευταία του διαδήλωση την Κυριακή, κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 17.000 ανθρώπους.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης