Το... ξανθό πρόσωπο του Pegida

Το... ξανθό πρόσωπο του Pegida

Η Κατρίν Έρτελ, εκπρόσωπος Τύπου του αντι-ισλαμικού κινήματος, οργανώνει σχεδόν κάθε Δευτέρα διαδηλώσεις με αυξανόμενη επιτυχία - Ποιο είναι το προφίλ της

Το... ξανθό πρόσωπο του Pegida
Λατρεύει το μαύρο χρώμα, της αρέσουν τα ψηλοτάκουνα, είναι μητέρα τριών παιδιών, μισεί τη δημοσιότητα όμως, αναγκάστηκε να γίνει... τηλεοπτικός μαϊντανός προκειμένου να πείσει τους συμπολίτες της πως το ξενοφοβικό κίνημα Pegida δεν είναι νεοναζιστικό. 

Η Κατρίν Έρτελ είναι η εκπρόσωπος Τύπου του αντι-ισλαμικού κινήματος και η μοναδική γυναίκα στη δωδεκαμελή επιτροπή που οργανώνει τις διαδηλώσεις του Pegida. Τους τελευταίους μήνες, το κίνημα απλώνει σιγά σιγά τα πλοκάμια του όχι μόνο σε όλη την Γερμανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με την Κατρίν να δηλώνει το «παρών» σε κάθε διαδήλωση που πραγματοποιείται στη Δρέσδη. 

Κλείσιμο
Στην πατρίδα της Μέρκελ, λιγότεροι από έναν στους πέντε Γερμανούς υποστηρίζουν το αντιισλαμικό κίνημα, το οποίο από τον Οκτώβριο του 2014, οργανώνει σχεδόν κάθε Δευτέρα, στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας, διαδηλώσεις με αυξανόμενη επιτυχία. Την ώρα που μόνο το 74% των Γερμανών πολιτών αποδοκιμάζει το κίνημα των «Ευρωπαΐων Πατριωτών κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης» -συντομότερα Pegida- η 36χρονη Κατρίν, με το σοβαρό ύφος, παραχωρεί συνεντεύξεις εξηγώντας στους δημοσιογράφους τους λόγους για τους οποίους το κίνημα που εκπροσωπεί, έλαβε σάρκα και οστά. Κλασική Γερμανίδα, ξανθιά μαλλιά και μπλε μάτια, η Κατρίν υποστηρίζει ότι, η ισλαμική απειλή που έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ήταν αυτή που έδωσε το «φιλί της ζωής» στο κίνημα.

Συνδυάζοντας τη μητρότητα και την ανάγκη προβολής των θέσεων του Pegida, η 36χρονη Γερμανίδα αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, τη μεγάλη της αγάπη, όταν της έγινε η πρόταση από τον επικεφαλής του ξενοφοβικού κινήματος, Λουτς Μπάχμαν. Σπάνια χαμογελά και δηλώνει μία απλή, λαϊκή γυναίκα, μία γυναίκα της διπλανής πόρτας. Όπως και οι υπόλοιποι οργανωτές της του κινήματος, έτσι και η Κατρίν δεν είναι πολιτικός. Δηλώνει ελεύθερη επαγγελματίας, με σπουδές στα οικονομικά. Η Κατρίν επαναλαμβάνει ότι τα μέλη του Pegida δεν είναι νεοναζιστές και ότι ανάμεσά τους βρίσκονται άνθρωποι από όλο το κοινωνικό φάσμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης