Ουκρανία: Την Τετάρτη οι διαπραγματεύσεις Κιέβου-φιλορώσων

Ουκρανία: Την Τετάρτη οι διαπραγματεύσεις Κιέβου-φιλορώσων

Εκπρόσωπος των αποσχιστών στο Ντονέτσκ, που είναι υπεύθυνος των διαπραγματεύσεων με το Κίεβο, επισήμανε ότι οι αντάρτες είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν τις επόμενες διαπραγματεύσεις 

Ουκρανία: Την Τετάρτη οι διαπραγματεύσεις Κιέβου-φιλορώσων
Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 26η Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν στο Μινσκ οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των φιλορώσων αποσχιστών και του Κιέβου, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνδιάλεξη με τους ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας και την Γαλλίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, Άγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ αντίστοιχα.

«Οι αρχηγοί των κρατών συμφώνησαν στο ότι οι επόμενες συναντήσεις της τριμερούς ομάδας επαφής (που αποτελούν η Ουκρανία, η Ρωσία και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) στο Μινσκ θα διεξαχθούν την Τετάρτη και την Παρασκευή αυτήν την εβδομάδα» αναφέρεται σε ένα δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Ο Ποροσένκο σημείωσε ότι οι ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη της εφαρμογής των επόμενων βημάτων στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε στον πρώτο γύρο των συνομιλιών του Μινσκ που στόχευε στο να τερματιστούν οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία που έχουν στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 4.700 ανθρώπους.

Ωστόσο ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας δεν αναφέρει καμία ημερομηνία για τη διεξαγωγή ενός νέου γύρου συνομιλιών, όμως απευθύνει έκκληση για την επίτευξη «επείγουσας» συμπαγούς προόδου με στόχο την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ του Σεπτεμβρίου.
Κλείσιμο

Ένας εκπρόσωπος των αποσχιστών στο Ντονέτσκ, που είναι υπεύθυνος των διαπραγματεύσεων με το Κίεβο, ο Ντένις Πουσίλιν, επισήμανε ότι οι αντάρτες είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν τις επόμενες διαπραγματεύσεις του Μινσκ.

Επίσης εκπρόσωπος των ανταρτών στο Λουγκάνσκ επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει στις συνομιλίες από τη στιγμή που θα λάβει πρόσκληση.

Την ίδια ώρα το Κρεμλίνο ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε μαζί με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ουκρανίας ότι μία κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία έχει σε γενικές γραμμές τηρηθεί τις τελευταίες ημέρες.

«Επισήμαναν με ικανοποίηση ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν σε γενικές γραμμές επιβάλλει την κατάπαυση του πυρός τις τελευταίες ημέρες» τονίζει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης