Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε 185 άντρες, γυναίκες και παιδιά

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε 185 άντρες, γυναίκες και παιδιά

«Σκότωσαν το αγόρι μου και απήγαγαν τη γυναίκα και την κόρη μου» είπε ένας κάτοικος του χωριού Γκουμσούρι που χτύπησαν οι αντάρτες

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε 185 άντρες, γυναίκες και παιδιά
Οι άντρες της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν 185 χωρικούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά και τους οδήγησαν προς το δάσος της Σαμπίσα στη Νιγηρία, όπως αναφέρουν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δύο τοπικοί αξιωματούχοι και ένας υπεύθυνος της πολιτοφυλακής στην περιοχή. 

Κατά την επιχείρηση της μαζικής απαγωγής σκοτώθηκαν 32 άτομα και το γεγονός συνέβη στο χωριό Γκουμσούρι στην πολιτεία του Μπόρνο, στα βορειοανατολικά της χώρας, που θεωρείται εμπόλεμη ζώνη. 

Ο αριθμός των απαχθέντων υπολογίστηκε από τις αρχές βάσει των μαρτυριών από τις οικογένειές τους στο χωριό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από το Τσιμπόκ, από όπου τον περασμένο Απρίλιο οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν περισσότερα από 200 κορίτσια. 

Κλείσιμο
Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή έχει καταρρεύσει, όπως και πολλές γέφυρες που καθιστούν πολύ δύσκολες τις μετακινήσεις και γι' αυτό η νέα απαγωγή έγινε γνωστή μόλις σήμερα, Πέμπτη. 

«Σκότωσαν το αγόρι μου και απήγαγαν τη γυναίκα και την κόρη μου» είπε ένας κάτοικος του χωριού που κατόρθωσε να φτάσει ως την κοντινότερη πόλη και να ζητήσει βοήθεια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης