Ρωσία: Πάνω από 20 συλλήψεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Πούτιν

Ρωσία: Πάνω από 20 συλλήψεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Πούτιν

Μόνο στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους επιτρεπόταν η πρόσβαση στο κτίριο.


Ρωσία: Πάνω από 20 συλλήψεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Πούτιν
Τουλάχιστον 20 Ρώσοι πολίτες συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές της Ρωσίας, μία ώρα περίπου πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε 1.200 δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας το όραμά του αλλά και υποβαθμίζοντας την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας.

Οι Ρώσοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο στο οποίο θα παραχωρούσε την συνέντευξη ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, ωστόσο, αφού δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια, επενέβησαν οι αρχές και με συνοπτικές διαδικασίες τους απομάκρυναν άμεσα, φορώντας τους χειροπέδες.
 
Σύμφωνα με τον βρετανική εφημερίδα "Ιndependent", μόνο στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους επιτρεπόταν η πρόσβαση στο κτίριο.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μία γυναίκα άρχισε να διαβάζει δυνατά τη λίστα με τις ερωτήσεις των πολιτών που προορίζονταν για τον Πούτιν και λίγα λεπτά αργότερα, Ρώσοι αστυνομικοί την συνέλαβαν.

"Γιατί αποφασίσατε να κάνετε τη Ρωσία μία χώρα που δεν έχει οικονομική ευημερία; Ποιος είναι τώρα ο σεξουαλικός προσανατολισμός σας;", άρχισε να φωνάζει η Ναταλία Ντιοντασί, λίγο πριν συλληφθεί από τις αρχές, "φρεσκάροντας" παράλληλα τη μνήμη των Ρώσων για το "πογκρόμ" κατά των ομοφυλόφιλων που έχει εξαπολύσει το Κρεμλίνο.
Κλείσιμο

Μία άλλη Ρωσίδα, η Σβετλάνα Κισελένα, δήλωσε στο Associated Press ότι οι Ρώσοι αστυνομικοί έδρασαν ταχύτατα βάζοντας όσους βρίσκονταν έξω από κτίριο μέσα σε βαν για να τους απομακρύνουν από την περιοχή, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

"Όχι μόνο δεν είχαμε χρόνο για να σκεφθούμε τις ερωτήσεις, αλλά δεν μπορούσαμε καν να τις σκεφθούμε", πρόλαβε να πει η Σβετλάνα σε δημοσιογράφο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της σύλληψης των Ρώσων.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης