Γαλλία: Ελπίδες για άρση του εμπάργκο στην Κούβα

Γαλλία: Ελπίδες για άρση του εμπάργκο στην Κούβα

Ο Λοράν Φαμπιούς υπενθύμισε ότι η Γαλλία τασσόταν από την πλευρά της όλα αυτά τα χρόνια υπέρ της επαναπροσέγγισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κούβα

Γαλλία: Ελπίδες για άρση του εμπάργκο στην Κούβα
O υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς χαιρέτισε σήμερα την ιστορική προσέγγιση των ΗΠΑ και της Κούβας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα οδηγήσει στην άρση των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη νήσο της Καραϊβικής.

«Οι ΗΠΑ και η Κούβα μόλις ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις, μισό αιώνα και πλέον μετά το κλείσιμο των πρεσβειών τους. Χαιρετίζω αυτές τις ανακοινώσεις οι οποίες, όπως εδώ και καιρό επιθυμούσε η Γαλλία, ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη εξομάλυνση και, ελπίζω, την άρση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί σε αυτήν την χώρα», επισήμανε ο ΥΠΕΞ σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο Λοράν Φαμπιούς υπενθύμισε εξάλλου ότι η Γαλλία τασσόταν από την πλευρά της όλα αυτά τα χρόνια υπέρ της επαναπροσέγγισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κούβα.

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των Κουβανών πολιτών στη νέα φάση που ξεκίνησε στην ιστορία τους» προσέθεσε ο υπουργός.

Ο Τζακ Λανγκ, πρώην πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και πρώην ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί για την Κούβα, έκανε λόγο για μία «ιστορική ενέργεια» που διέπραξαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Κουβανός ομόλογός του Ραούλ Κάστρο.
Κλείσιμο

«Η πολιτική του αποκλεισμού που ακολουθούσαν οι ΗΠΑ εδώ και 50 χρόνια ήταν παράνομη, παράτυπη και αντιπαραγωγική. Ο πρόεδρος Ομπάμα αποφάσισε με σοφία και τόλμη να κάνει στροφή 180 μοιρών σε αυτήν την παράλογη κατάσταση, τόνισε ο Λανγκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης