Συγκλονιστική φωτογραφία: Ανακαλύφθηκε τάφος σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής

Συγκλονιστική φωτογραφία: Ανακαλύφθηκε τάφος σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής

Οι σκελετοί είχαν ακόμα τις αλυσίδες στο λαιμό και τα πόδια

Συγκλονιστική φωτογραφία: Ανακαλύφθηκε τάφος σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής
Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη, σε ρωμαϊκό αμφιθέατρο, στη Saintes της νοτιοδυτικής Γαλλίας, έφερε στο φως τάφους σκλάβων της εποχής, μέσα στους οποίους βρέθηκαν πέντε σκελετοί που είχαν ακόμα πάνω τους τα δεσμά με τα οποία κρατούνταν.

Στη συγκεκριμένη νεκρόπολη, βρέθηκαν εκατοντάδες τάφοι, που θεωρείται πως ανοίχτηκαν κατά τους πρώτους δυο αιώνες μ.Χ. και χρησίμευαν για τη μαζική ταφή των θυμάτων της γειτονικής αρένας, που είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο αμφιθέατρο στη Γαλλία. Από τους πέντε σκελετούς που ανακαλύφθηκαν, ο ένας ήταν θαμμένος με έναν μεγάλο κρίκο αλυσίδας γύρω από το λαιμό του, ενώ οι υπόλοιποι είχαν τα δεσμά στα πόδια τους.

Κλείσιμο




Τέσσερα άτομα ήταν θαμμένα δίπλα δίπλα, σε ένα στενό τετράγωνο χώρο που μοιάζει πιο πολύ με χαντάκι ενώ ένας ακόμα σκελετός βρέθηκε σε άλλο τάφο. Οι σκελετοί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανήκουν σε τέσσερις άντρες και ένα παιδί. Ο μικρότερος σε μέγεθος σκελετός είναι και ο μοναδικός που είχε κάποιο αντικείμενο στην κατοχή του, καθώς στα μάτια του βρίσκονταν δυο νομίσματα, όπως συνηθιζόταν τότε.

Την περίοδο κατά την οποία χρονολογούνται οι τάφοι, η πόλη Saintes αποτελούσε σημαντικό εμπορικό κόμβο της ρωμαϊκής Γαλατίας που την έκανε να ευδοκιμεί ιδιαίτερα, κάτι που δικαιολογεί το χωρητικότητας 18.000 θέσεων κολοσσαίο της που ξεκίνησε να κατασκευάζεται κατά την κυριαρχία του Τιβέριου (14-34 μ.Χ.) και ολοκληρώθηκε όταν άρχων της Ρώμης ήταν ο Κλαύδιος (41- 54 μ.Χ).






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης