Pussy Riot: Ο Πούτιν δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Pussy Riot: Ο Πούτιν δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Οι πολίτες έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην πληροφόρηση και τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται αυστηρά

Pussy Riot: Ο Πούτιν δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
O Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Ρωσία, σύμφωνα με τα μέλη του συγκροτήματος των Pussy Riot καθώς, όπως υποστηρίζουν,
οι πολίτες έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην πληροφόρηση και τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται αυστηρά.

Από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, τα ποσοστά της δημοτικότητας του Ρώσου προέδρου παρουσιάζονται αυξημένα παρά την οικονομική ύφεση και τη νομισματική κρίση.

Κλείσιμο
Ωστόσο, τα δύο μέλη του φεμινιστικού συγκροτήματος, η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόχινα, αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για οποιουδήποτε είδους στατιστικά στοιχεία περί υποστήριξης ή μη για τον πρόεδρο, όταν οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη πληροφόρησης.

Σε δηλώσεις της στο Reuters,
κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Λονδίνο, 
η 26χρονη Αλιόχινα είπε ότι τα ποσοστά του Πούτιν εξαρτώνται άμεσα από το περιεχόμενο των τηλεοπτικών εκπομπών.

«Εάν προσέξετε το επίπεδο της προπαγάνδας... έχει αυξηθεί πολύ έπειτα από την έναρξη της επανάστασης στην Ουκρανία», ανέφερε από την πλευρά της η 25χρονη Τολοκονίκοβα.

Οι δύο γυναίκες εξέφρασαν ακόμη την αισιοδοξία τους για το μέλλον της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης στη Ρωσία, πολλά στελέχη της οποίας παραμένουν στην χώρα και συνεχίζουν τις πολιτικές τους δραστηριότητες αν και οι μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του Πούτιν που είχαν κορυφωθεί τον χειμώνα του 2011 - 2012 έχουν καταλαγιάσει.

Σημειώνεται ότι μετά την αποφυλάκισή τους το Δεκέμβριο του 2013 τα μέλη των Pussy Riot κάνουν εκστρατείες για τα δικαιώματα των κρατουμένων στη Ρωσία και άλλες χώρες του κόσμου.

Στο Λονδίνο, οι δύο γυναίκες συνάντησαν τον Τζούλιαν Ασάνζ, που εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού προκειμένου να αποφύγει την εκτέλεση της απόφασης της βρετανικής δικαιοσύνης να εκδοθεί στη Σουηδία στο πλαίσιο έρευνας για σεξουαλικά εγκλήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης