Με νέο μουσικό βίντεο απαντούν στον Πούτιν οι Pussy Riot

Με νέο μουσικό βίντεο απαντούν στον Πούτιν οι Pussy Riot

«Ο Πούτιν θα σας μάθει πώς να αγαπάτε τη μητέρα πατρίδα», το καινούριο τραγούδι του πανκ συγκροτήματος

Με νέο μουσικό βίντεο απαντούν στον Πούτιν οι Pussy Riot

Η βίαιη επίθεση των Κοζάκων με μαστίγια και σπρέι πιπεριού, δεν πτόησε τα μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot. Αντιθέτως, χρησιμοποίησαν τα πλάνα που καταγράφηκαν, για το νέο τους μουσικό βίντεο με τίτλο «Ο Πούτιν θα σας μάθει πώς να αγαπάτε τη μητέρα πατρίδα».

Το βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος δείχνει τα μέλη να φοράνε τις χαρακτηριστικές χρωματιστές μάσκες τους και να τραγουδούν μπροστά στους Ολυμπιακούς κύκλους.

«Στη φυλακή θα σας μάθουν να υπακούτε/ χαιρετούμε όλα τα αφεντικά, χάιλ Ντούτσε/ ο Πούτιν θα σας μάθει πώς να αγαπάτε τη μητέρα πατρίδα», αναφέρουν στίχοι του καινούριου τραγουδιού, ενώ γίνεται λόγος και για τη γκάφα σε Ολυμπιακή εγκατάσταση, με την τουαλέτα που διαθέτει δύο λεκάνες.

«Οι τουαλέτες για δύο πισινούς είναι προτεραιότητα/ καταδίκη στη Ρωσία, έξι χρόνια», σχολιάζουν με στίχους οι Pussy Riot και δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στη φημολογούμενη σχέση του  Ρώσου προέδρου, με την Ολυμπιονίκη, Αλίνα Καμπάεβα, λέγοντας: «Η (Ιρίνα) Ροντνίνα και η (Αλίνα) Καμπάεβα θα δώσουν τη φλόγα/ στη φυλακή θα σας μάθουν να υπακούτε».

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, η οποία αποφυλακίστηκε πριν λίγο καιρό από φυλακές της Ρωσίας επειδή τραγούδησε στις αρχές του 2012 μια «πανκ προσευχή» εναντίον του ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε καθεδρικό ναό της Μόσχας, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε η ίδια και άλλα μέλη των Pussy Riot.

Κλείσιμο

«Οι Ολυμπιακοί έδωσαν χώρο για την απόλυτη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία. Μας απαγόρευσαν να μιλήσουμε. Τα δικαιώματα όλων, εκ των οποίων πολιτικοί ακτιβιστές, ομοφυλόφιλοι και όσοι έχουν διαφορετική άποψη, έχουν καταπατηθεί», υποστήριξε η Τολοκονίκοβα.

Από την άλλη, η Μαρία Αλιόκινα, η οποία φυλακίστηκε με τις ίδιες κατηγορίες της Τολοκονίκοβα, τόνισε: «Από την πρώτη ημέρα που φτάσαμε στο Σότσι, μας συνέλαβαν χωρίς λόγο. Δε νομίζω ότι σε άλλο κράτος κάτι τέτοιο θα συνέβαινε».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς, δήλωσε ότι το βίντεο των Pussy Riot προκάλεσε «αναστάτωση», τονίζοντας πως είναι «ντροπή να χρησιμοποιούνται οι Ολυμπιακοί σαν πολιτική πλατφόρμα για να εκφραστούν πολιτικές απόψεις».

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης