Τουρκία: Βρέθηκαν δύο σοροί εγκλωβισμένων ανθρακωρύχων

Τουρκία: Βρέθηκαν δύο σοροί εγκλωβισμένων ανθρακωρύχων

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι βρέθηκαν δύο  σωροί από τους 18 παγιδευμένους ανθρακωρύχους στο πλημμυρισμένο ορυχείο της επαρχίας Καραμάν

Τουρκία: Βρέθηκαν δύο σοροί εγκλωβισμένων ανθρακωρύχων
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε την Πέμπτη ότι ανασύρθηκαν οι σοροί δύο από τους 18 ανθρακωρύχους που είχαν παγιδευτεί στο πλημμυρισμένο ορυχείο στην πόλη Ερμενέκ, στη νότια επαρχία Καραμάν της γειτονικής χώρας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι οι δύο σοροί θα μεταφερθούν στο κρατικό νοσοκομείο της πόλης για να διεξαχθούν τα απαραίτητα τεστ DNA και για να αναγνωριστούν από τους οικείους τους, εφόσον δώσει την συγκατάθεσή του και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Οι 18 ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν από κατάρρευση στοάς στο πλημμυρισμένο ορυχείο που εργάζονταν στις 28 Οκτωβρίου και τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Hourriyet Daily News το γραφείο του εισαγγελέα της πόλης Ερμενέκ διερευνά πιθανές ευθύνες των υπεύθυνων του ορυχείου, ενώ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι «δείχνουν» ο ένας προς την πλευρά του άλλου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet ο Τούρκος υπουργός Εργασίας Φαρούκ Τσελίκ δήλωσε: «Είμαστε η μόνη Αρχή που είναι υπεύθυνη γι' αυτά τα περιστατικά; Κάποιος θα πρέπει να κοιτάξει καλύτερα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης