«Δεν κλαίω για το γιο μου, αλλά για τα θύματα», λέει η μητέρα του Καναδού τζιχαντιστή

«Δεν κλαίω για το γιο μου, αλλά για τα θύματα», λέει η μητέρα του Καναδού τζιχαντιστή

«Τον κυνηγούσε ο σατανάς», δηλώνει φίλος του 32χρονου δράστη - Το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο στρατιώτης επισκέφθηκε ο Καναδός πρωθυπουργός

«Δεν κλαίω για το γιο μου, αλλά για τα θύματα», λέει η μητέρα του Καναδού τζιχαντιστή
Μία ημέρα μετά τη φονική επίθεση στο Κοινοβούλιο του Καναδά, η μητέρα του τζιχαντιστή Μάικλ Ζεά Μπιμπό που έσπειρε το θάνατο και τον πανικό, δήλωσε συγκλονισμένη για το αιματηρό περιστατικό.

Μιλώντας στο Associated Press η Σούζαν Μπιμπό επισήμανε πως κλαίει για τα θύματα και όχι για τον γιο της, ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα στο Κοινοβούλιο από τα πυρά του πρώην αστυνομικού Κέβιν Βίκερς.



«Δεν ξέρω τι να πω σε όσους επλήγησαν από την επίθεση. Μπορεί κανείς να εξηγήσει κάτι τέτοιο; Λυπούμαστε πολύ», πρόσθεσε η μητέρα του 32χρονου που είχε ασπαστεί το Ισλάμ και είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις τοπικές αρχές για κατοχή ναρκωτικών και ληστεία σε τράπεζα.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις φίλου του δράστη στην εφημερίδα Globe and Mail ο Μπιμπό στο παρελθόν του είχε πει ότι τον είχε κυριεύσει ο σατανάς.
«Συζητούσαμε στην κουζίνα και δεν ξέρω γιατί, αλλά μου είπε ότι ο διάβολος τον κυνηγάει», είπε ο Ντέιβ Μπάθραστ, εξηγώντας ότι ο 32χρονος ενδέχεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.



Μάλιστα, ο φίλος του Μπιμπό, πρόσθεσε πως ο δράστης σκόπευε να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή, αλλά «για να μάθει περισσότερα γύρω από το Ισλάμ και να μελετήσει Αραβικά».



Στο μεταξύ, η αστυνομία της Οτάβα ανακοίνωσε πως ο Μπιμπό ήταν ο μόνος δράστης της χθεσινής διπλής επίθεσης, επισημαίνοντας πως δεν απειλείται πλέον η ασφάλεια των πολιτών.

Σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, επισκέφθηκε το Εθνικό Πολεμικό Μνημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο στρατιώτης Νέιθαν Σιρίλο.


Από την Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε την επίθεση και πρόσθεσε πως πρέπει «να παραμείνουμε σε επιφυλακή», ενώ η αμερικανική πρεσβεία στην Οτάβα παραμένει σε καθεστώς «lockdown» για προληπτικούς λόγους και η ασφάλεια γύρω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Ουάσιγκτον έχει ενισχυθεί.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης