Βαλς προς Μέρκελ: Η Γαλλία δεν είναι το άρρωστο παιδί της Ευρώπης

Βαλς προς Μέρκελ: Η Γαλλία δεν είναι το άρρωστο παιδί της Ευρώπης

Ο Γάλλος πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο δήλωσε πως μετέβη στο Βερολίνο για να διαβεβαιώσει πως η Γαλλία βρίσκεται στο «μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων»

Βαλς προς Μέρκελ: Η Γαλλία δεν είναι το άρρωστο παιδί της Ευρώπης
Από το Βερολίνο όπου συναντήθηκε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, επιχείρησε να διαβεβαιώσει τη Γερμανία πως η Γαλλία αντιμετωπίζει σοβαρά τις μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του ελλείμματος.

Την ίδια ώρα ως απάντηση στον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σε συνέντευξή του είχε υποστηρίξει πως η χώρα «είναι ασθενής, δεν είναι καλά», ο Βαλς δήλωσε: «Η Γαλλία δεν είναι το άρρωστο παιδί της Ευρώπης».

Μετά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο τόνισε πως μετέβη στο Βερολίνο για να διαβεβαιώσει πως η Γαλλία βρίσκεται στο «μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων».

Από την άλλη η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως ο Γάλλος πρωθυπουργός την ενημέρωσε για το «φιλόδοξο και απαιτητικό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ζήτησε την υποστήριξη της Γερμανίας.

Ενώ, όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα, δεν έδειξε δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση των στόχων δημοσιονομικής εξισορρόπησης.
Κλείσιμο

«Η Γερμανία απέδειξε ότι η εξυγίανση και ανάπτυξη μπορούν να συμβούν την ίδια στιγμή», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως βλέπει τις προσπάθειες, συμπληρώνοντας ότι «η αξιολόγηση των προσπαθειών αυτών πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για εμένα (σημασία έχει) η Ευρώπη να είναι αξιόπιστη».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης