Βαλς: «Το Βερολίνο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του»

Βαλς: «Το Βερολίνο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του»

Ο Γάλλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η χώρα του δεν θα παρεκκλίνει των μεταρρυθμίσεων εξυγίανσης των δημοσιονομικών της


Βαλς: «Το Βερολίνο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του»
Η Γαλλία δεν θα παρεκκλίνει των μεταρρυθμίσεων εξυγίανσης των δημοσιονομικών της,
υπογράμμισε την Τρίτη ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, διαβεβαιώνοντας ότι «η Γαλλία αποφασίζει μόνη της τι πρέπει να κάνει» και καλώντας παράλληλα τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη στην Ευρώπη.

«Τίποτα δεν πρέπει να μας κάνει να αποκλίνουμε από τη δέσμευσή μας να προχωρήσουμε στην εξοικονόμηση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών. Πρέπει να περιορίσουμε τα δημοσιονομικά έξοδα», δήλωσε ο Βαλς σε ομιλία του ενώπιον των γάλλων βουλευτών πριν την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του από την Εθνοσυνέλευση.
Κλείσιμο

Ο ίδιος τόνισε ότι η Γαλλία δεν ζητεί «καμία διευκόλυνση» για τα δημοσιονομικά της ολισθήματα, την ώρα που η χώρα ανέβαλε για δύο χρόνια στο τέλος της πενταετούς θητείας του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία το 2017 την επιστροφή του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, ο Γάλλος πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επεσήμανε ότι «η Γαλλία αποφασίζει μόνη της τι πρέπει να κάνει».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «έναν ειλικρινή όσο και απαιτητικό διάλογο μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας», ο Βαλς εκτίμησε ότι το Βερολίνο, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης και υπέρμαχος της λιτότητας, θα πρέπει «να αναλάβει τις ευθύνες του» σε ό,τι αφορά την ασθενική ανάπτυξη στην Ευρώπη.

«Η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών μας είναι απαραίτητη για την επιστροφή της ανάπτυξης και για να δοθεί εκ νέου στο ευρωπαϊκό σχέδιο η πραγματική του φιλοδοξία», είπε, προσθέτοντας ότι η κοινή ευθύνη είναι «ιστορική».

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα τη Γερμανία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης