Μεγάλη στρατιωτική ενίσχυση στην αν. Ευρώπη σχεδιάζει το ΝΑΤΟ

Μεγάλη στρατιωτική ενίσχυση στην αν. Ευρώπη σχεδιάζει το ΝΑΤΟ

«Να μπορέσει το ΝΑΤΟ να ενεργεί γρήγορα σε αυτό το νέο περιβάλλον στην Ευρώπη», ανέφερε ο Ράσμουσεν

Μεγάλη στρατιωτική ενίσχυση στην αν. Ευρώπη σχεδιάζει το ΝΑΤΟ
Με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των Νατοϊκών στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν, δήλωσε σήμερα πως το ΝΑΤΟ επιθυμεί να αναπτύξει μέσα σε διάστημα μερικών ημερών στρατεύματα και οπλικά συστήματα σε μεγάλη κλίμακα στην περιοχή. 

Στην προσεχή σύνοδό τους στην Ουαλία, τα 28 μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αναμένεται να υιοθετήσουν ένα σχέδιο που θα αφορά κυρίως τη δύναμη ταχείας αντίδρασης, η οποία μέχρι τώρα χρειάζεται πολλές εβδομάδες προκειμένου να αναλάβει δράση.

Όπως εξήγησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο γγ του ΝΑΤΟ βασικός στόχος του σχεδίου αυτού είναι να μπορέσει το ΝΑΤΟ «να ενεργεί γρήγορα σε αυτό το παντελώς νέο περιβάλλον στην Ευρώπη. Οι Ρώσοι (...) μπορούν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μετατρέψουν μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση σε στρατιωτική επιχείρηση».

Τους τελευταίους μήνες ο ρωσικός στρατός έχει διεξαγάγει πολλές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, προκαλώντας τις έντονες ανησυχίες της Ουκρανίας αλλά και της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής, που ζητούν την εγκατάσταση μονίμων βάσεων του ΝΑΤΟ στο έδαφός τους. 

Το αίτημα αυτό διχάζει τους Συμμάχους και επιπροσθέτως η Μόσχα το θεωρεί πρόκληση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης