Ιταλία: Ο Ρέντζι προτείνει την υπουργό Εξωτερικών για την Κομισιόν

Ιταλία: Ο Ρέντζι προτείνει την υπουργό Εξωτερικών για την Κομισιόν

Η Φεντερίκα Μογκερίνι είναι φαβορί για τη θέση της Κάθριν Άστον - Ορισμένα κράτη της Ε.Ε. εκφράζουν ανησυχία τόσο για την έλλειψη εμπειρίας της Μογκερίνι στη διεθνή σκηνή

Ιταλία: Ο Ρέντζι προτείνει την υπουργό Εξωτερικών για την Κομισιόν
Την υπουργό Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι, προτείνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι για την Κομισιόν, η οποία θεωρείται ένα από τα φαβορί για να διαδεχθεί την Κάθριν Άστον στη θέση της Ύπάτης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ).

Ο κ. Ρέντζι ανακοίνωσε την υποψηφιότητα -η οποία ήταν γενικά αναμενόμενη- με επιστολή του προς το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η κ. Μογκερίνι, 41 ετών, θεωρείται ότι είναι μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων για την διαδοχή της κ. Άστον στην ηγεσία της διπλωματίας της ΕΕ και για μια θέση αντιπροέδρου της Κομισιόν, μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ωστόσο ορισμένα κράτη της Ε.Ε. εκφράζουν ανησυχία τόσο για την έλλειψη εμπειρίας της Μογκερίνι στη διεθνή σκηνή, όσο και για το γεγονός ότι η πολιτικός διάκειται ευνοϊκά, όπως λένε, έναντι της Ρωσίας.

Μέχρι στιγμής υποψηφιότητες για τα μέλη της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν υποβάλει οι 25 από τις 28 κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε., όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ.
Κλείσιμο

Η επόμενη Κομισιόν αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης