ΗΠΑ: Έχασε τη ζωή του σκάβοντας στην αμμουδιά

ΗΠΑ: Έχασε τη ζωή του σκάβοντας στην αμμουδιά

Περισσότεροι από 52 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε δέκα χρόνια σκάβοντας τρύπες και «τούνελ» στις παραλίες 

ΗΠΑ: Έχασε τη ζωή του σκάβοντας στην αμμουδιά
Ο Άνταμ Τζέι Παι, ένας 26χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του σε μια παραλία στη Βόρεια Καλιφόρνια, όχι από επίθεση κάποιου μεγάλου λευκού καρχαρία, ούτε από τα επικίνδυνα ρεύματα της περιοχής, αλλά σκάβοντας στην άμμο. 

Ο άτυχος άνδρας είχε σκάψει μια τρύπα βάθους περίπου δύο μέτρων και στάθηκε μέσα σε αυτήν όταν ξαφνικά τα τοιχώματα κατέρρευσαν και μεγάλοι όγκοι άμμου τον καταπλάκωσαν. «Η άμμος κατάπιε κυριολεκτικά τον άνδρα» δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στην εφημερίδα Washington Post. 

Τέτοιου είδους δυστυχήματα μόνο σπάνια δεν είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς μόνο από το 2001 έχουν καταγραφεί άλλοι έξι θάνατοι. 

Κλείσιμο

Το 2001 ένας 17χρονος άνδρας καταπλακώθηκε από την άμμο σκάβοντας μια τρύπα κατά τη διάρκεια ενός πάρτι σε παραλία του Λονγκ Άιλαντ.

Τον Αύγουστο του 2008 ένας 16χρονος στην Ουαλία έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσαν τα τοιχώματα από τούνελ που έσκαβε στην παραλία. Οι αρχές αν και κατάφεραν να απελευθερώσουν το κεφάλι του παιδιού, τελικά έχασε τη ζωή του καθώς είχε καταπλακωθεί από τόνους άμμου. 

Το 2001 ένας έφηβος σώθηκε τελευταία στιγμή από τους διασώστες σε παραλία της Νότιας Καλιφόρνια όταν βρέθηκε σκεπασμένους από τόνους άμμου. 

Τον Ιούλιο του 2012 ένας 12χρονος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από την άμμο στην τρύπα που έσκαβε, τρία μέτρα κάτω από την επιφάνεια. 


Τον Ιούνιο του 2014 ένας 49χρονος σκοτώθηκε στην παραλία Άουτερ Μπανκς  όταν καταπλακώθηκε από τόνους άμμου κατά τη διάρκεια που έσκαβε ένα τούνελ στην αμμουδιά. 


Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα τέτοια ατυχήματα είναι ακόμα συχνότερα από τα καταγεγραμμένα περιστατικά όπως αναφέρει ο Μπράντλει Μάρον, καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ο οποίος έχει καταγράψει 52 περιστατικά μέσα σε μόλις 10 χρόνια μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης