Ολάντ: Δεν υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα της Air Algerie

Ολάντ: Δεν υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα της Air Algerie

Η νέα αεροπορική τραγωδία στοίχισε τη ζωή σε 118 ανθρώπους - Oι άσχημες καιρικές συνθήκες φαίνεται πώς έριξαν το αεροπλάνο

Ολάντ: Δεν υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα της Air Algerie
Δεν υπάρχουν επιζώντες ,δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς του αναφορικά με την χθεσινή αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος της Air Algerie που στοίχισε τη ζωή σε 118 ανθρώπους -112 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.

Ο ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων υπογράμμισε επίσης πως βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που συνετρίβη στα βόρεια του Μαλι της δυτικής Αφρικής.

«Το "μαύρο κουτί" βρίσκεται στα "χέρια" των Γάλλων στρατιωτών που έχουν σφραγίσει την περιοχή όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους», υποστήριξε.


Κλείσιμο

Ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι, μέχρι τώρα, το πιθανότερο σενάριο για την συντριβή του αεροσκάφους είναι οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Ο Ολάντ προεδρεύει της υπουργικής ορμάδας που έχει συσταθεί για την έρευνα της συντριβής του αεροσκάφους MD-83 που ανήκε στην ισπανική εταιρεία Swiftair και είχε ναυλώσει η Air Algerie.

Πάντως, το μεσημέρι της Παρασκευής η Air France έδωσε εντολή στα αεροσκάφη της να παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο στο Μάλι της δυτικής Αφρικής.

Αν και οι γαλλικές αρχές επεσήμαναν ότι το πιθανότερο είναι οι άσχημες καιρικές συνθήκες να οδήγησαν στην συντριβή του αεροπλάνου, δεν έχουν αποκλείσει το σενάριο της τρομοκρατίας -καθώς στο βόρειο Μάλι, όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του MD-83 δρούν ένοπλες ομάδες ανταρτών και τζιχαντιστές.

























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης