Συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς οι Ισραηλινοί - Απάντα με ρουκέτες η Χαμάς

Συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς οι Ισραηλινοί - Απάντα με ρουκέτες η Χαμάς

Πάνω από 130 οι νεκροί Παλαιστίνιοι - Κατάπαυση πυρός ζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα λέει ο στρατός του Ισραήλ στους κατοίκους

Συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς οι Ισραηλινοί - Απάντα με ρουκέτες η Χαμάς
Το απόγευμα του Σαββάτου παρενέβη τελικά στην κρίση στη Μέση Ανατολή με ανακοίνωσή του το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που καλεί τις δύο πλευρές σε κατάπαυση του πυρός.



Παρόλα αυτά η ένταση δεν έχει αποκλιμακωθεί στο ελάχιστο, καθώς έγινε γνωστό πως από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από το Ισραήλ χτυπήθηκε το σπίτι της αδελφής ενός από τους ηγέτες της Χαμάς, Χανίγια. 
Κλείσιμο



Το σπίτι βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας και δεν είναι γνωστό ακόμα πόσα είναι τα θύματα, εν τούτοις μεταξύ των νεκρών είναι και τα δύο ανίψια του Χανίγια. 

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι κάτοικοι στη βόρεια περιοχή της Γάζας θα πρέπει να την εκκενώσουν, «για την ασφάλειά τους», όπως μεταδίδει το Associated Press.Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ πάντως ανακοίνωσε πως αναμένει κλιμάκωση των ρουκετών από την Χαμάς, ειδικά απόψε. 



Ο ΟΗΕ ζητά αποκλιμάκωση και «αποκατάσταση της ηρεμίας» παράλληλα με επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ, εδώ και πέντε μέρες ξεπερνούν τους 130. 



Από την έναρξη των συγκρούσεων έχουν εκτοξευτεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ περισσότερες από 690 ρουκέτες, οι οποίες έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές, λέει το υπουργείο Άμυνας της χώρας.



Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει την ώρα ακριβώς που σκάει η βόμβα στη Λωρίδα της Γάζας, έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Στις εικόνες, που τραβήχτηκαν το πρωί του Σαββάτου, φαίνονται οι κάτοικοι της περιοχής να τρέχουν έντρομοι να κρυφτούν στα καταφύγια, ενώ αμέσως μετά την έκρηξη τρέχουν προς το σημείο να δουν τι απέμεινε...




























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης