Μέρκελ: Δεν υπάρχει πια εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ, ελπίζω αυτό να αλλάξει

Μέρκελ: Δεν υπάρχει πια εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ, ελπίζω αυτό να αλλάξει

Βλέπουμε διαφορετικά το ζήτημα των πληροφοριών, αλλά τα συμφέροντά μας ταυτίζονται σε άλλους τομείς, είπε η Καγκελάριος  

Μέρκελ: Δεν υπάρχει πια εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ, ελπίζω αυτό να αλλάξει
Η Καγκελάριος Άγγελα αναφερόμενη στην αμερικανική κατασκοπεία εναντίων ενός στενού συμμάχου (σ.σ την Γερμανία), χαρακτήρισε την κατάσταση ως απαράδεκτη, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires. 

«Θέλουμε αυτή η συνεργασία να βασίζεται στον συνεταιρισμό», δήλωσε στο ZDF, συνεχίζοντας ότι «όμως έχουμε διαφορετικές ιδέες και μέρος αυτών των ιδεών μας, είναι ότι δεν κατασκοπεύει ο ένας τον άλλο». 

Κλείσιμο
Η γερμανίδα Καγκελάριος αποσαφήνισε ότι το Βερολίνο θα είναι πολύ επίμονο, ώστε το μήνυμα του να περάσει στους Αμερικάνους.

Ενταγμένη σε αυτή την «επιμονή», ήταν και η απέλαση του επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών από τη Γερμανική πρωτεύουσα. 

Η κ. Μέρκελ συνέχισε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει βάση για εμπιστοσύνη, αν δεν είναι σαφές ποιος δουλεύει και για ποια πλευρά», ενώ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η Ουάσινγκτον θα αλλάξει τις πρακτικές της αναφορικά με τις μυστικές της υπηρεσίες. 

«Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις, αλλά φυσικά ελπίζω ότι κάτι θα αλλάξει» είπε η Καγκελάριος. 

Ερωτηθείσα αν η αποκάλυψη της υπόθεσης κατασκοπείας θα επηρεάσει τόσο την συνεργασία σε θέματα πληροφοριών ανάμεσα στις δύο χώρες, όσο και την Διατλαντική Συνεργασία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), η κ. Μέρκελ απάντησε αρνητικά. 

«Έχουμε διαφορετικές απόψεις αναφορικά με τα θέματα του τομέα πληροφοριών. Αλλά σε άλλους πολιτικούς τομείς, όπως η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, τα συμφέροντα μας ταυτίζονται», είπε η Καγκελάριος. 

Και συνέχισε λέγοντας, «εμείς σαν εξαγωγικό έθνος κερδίζουμε από μια τέτοια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, όσο και οι Αμερικάνοι- ίσως και λίγο περισσότερο από αυτούς». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης