Ουκρανία: Ένοπλοι κατέλαβαν το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του ΟΑΣΕ

Ουκρανία: Ένοπλοι κατέλαβαν το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του ΟΑΣΕ

«Κατάσκοπος» του Κιέβου μεταξύ των συλληφθέντων παρατηρητών, λένε οι αυτονομιστές

Ουκρανία: Ένοπλοι  κατέλαβαν το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του ΟΑΣΕ
Ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν, την Παρασκευή, το λεωφορείο που μετέφερε τους διεθνείς παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην πόλη Σλαβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται επτά εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ και πέντε μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, κρατείται στο κτίριο της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας (SBU) στη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

Κλείσιμο
«Άγνωστοι κατέλαβαν στις 11:40 (τοπική ώρα) ένα λεωφορείο με 13 επιβάτες, μεταξύ αυτών επτά εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ, πέντε ουκρανοί στρατιώτες και ο οδηγός (…) Οι άνθρωποι που συνελήφθησαν βρίσκονται στην τοπική έδρα της κρατικής ασφάλειας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους», επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Κατάσκοπος» του Κιέβου μεταξύ των συλληφθέντων παρατηρητών, λένε οι αυτονομιστές

Πάντως, ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στη Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία υποστήριξε μεταξύ των μελών της αποστολής του ΟΑΣΕ που συνελήφθησαν είναι και ένας «κατάσκοπος» της κυβέρνησης του Κιέβου.


«Μού έγινε γνωστό ότι μεταξύ αυτών είναι ένας υπάλληλος του μυστικού στρατιωτικού προσωπικού του Κιέβου», δήλωσε ο Βιάτσεσλαβ Πονομαριόφ και πρόσθεσε:  «Άνθρωποι που έρχονται εδώ ως παρατηρητές για την ευρωπαϊκή κοινότητα φέρνουν μαζί τους έναν πραγματικό κατάσκοπο, είναι ανάρμοστο».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης