Νέες φονικές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία - Κρίσιμη η νύχτα

Νέες φονικές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία - Κρίσιμη η νύχτα

Τουλάχιστον τρεις νεκροι και δεκάδες τραυματίες - Φόβοι για μακελειό

Νέες φονικές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία - Κρίσιμη η νύχτα
Στο αίμα βάφτηκε ξανά η ανατολική Ουκρανία, έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν, μετά την προσπάθεια των δυνάμεων ασφαλείας να απελευθερώσουν κυβερνητικά κτήρια που είχαν καταλάβει ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ.

Όπως έγινε γνωστό, ένα μέλος των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και δύο στελέχη της εθνικιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» σκοτώθηκαν και πέντε άτομα από τις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στη διάρκεια της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης, όπως την χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, ο Αβάκοφ είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση για να τερματίσουν τον έλεγχο που ασκούν αυτονομιστές σε μια ανατολική πόλη.

«Μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση άρχισε στο Σλαβιάνσκ. Διευθύνεται από το αντιτρομοκρατικό κέντρο της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας. Συμμετέχουν δυνάμεις από όλες τις μονάδες ασφαλείας της χώρας. Ας είναι ο Θεός μαζί μας», ανέφερε.

Πάντως, μετά τη Σλαβιάνσκ, η βία επεκτάθηκε και στο Χάρκοβο όπου σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες ρωσόφιλοι διαδηλωτές οπλισμένοι με ρόπαλα έχουν περικυκλώσει το δημαρχείο της πόλης με τον δήμαρχο να βρίσκεται μέσα στο κτήριο.

Για βίαιες συγκρούσεις με 50 τραυματίες κάνει λόγο το ρωσικό Interfax, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Επίσης, ουκρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ένοπλοι φιλορώσοι έχουν καταλάβει αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά κτήρια και στις ανατολικές πόλεις Μαριούπολη, Κραματόρσκ, Ντρούσκόβκα και Γενακίγιεβε.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην ανατολική Ουκρανία είναι και το παρακάτω βίντεο στο οποίο απεικονίζεται η κατάληψη αστυνομικού τμήματος στο Ντόνετσκ.



Για κήρυξη πολέμου από τη Ρωσία κάνει λόγω ο Ουκρανός πρόεδρος

Την ίδια ώρα ευθείες βολές κατά της Ρωσίας ότι διεξάγει πόλεμο κατά της Ουκρανίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Αίμα χύθηκε στον πόλεμο που η Ρωσία διεξάγει κατά της Ουκρανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας  πως διεξάγεται αντιτρομοκρατική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για τον τερματισμό των ταραχών.









Η Ουάσιγκτον απειλεί με νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Εν τω μεταξύ, έτοιμη να εντείνει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας, αν συνεχιστούν οι ενέργειες των τελευταίων ημερών στην ανατολική Ουκρανία, είναι η Ουάσινγκτον.

Μιλώντας στην εκπομπή του ABC «This Week» η αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ είπε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία φέρουν «σημάδια από ανάμειξη της Μόσχας».

«Θεωρώ ότι έχουμε διαπιστώσει ότι οι κυρώσεις έχουν αποτέλεσμα και αν συνεχιστούν οι ενέργειες σαν αυτές που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, θα δείτε αύξηση αυτών των κυρώσεων», είπε η Πάουερ.

Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε «σοβαρή εξέλιξη» την παρουσία στην ανατολική Ουκρανία ανδρών με ρωσικά όπλα και όμοιες στολές παραλλαγής χωρίς διακριτικά, σαν αυτές που φορούσαν οι ρώσοι στρατιώτες όταν κατέλαβαν την Κριμαία.



Επίσης, από στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής τις ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει κάθε απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας και τις ουκρανικές αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση στις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της εξουσίας τους.











Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται ακόμα και γυναίκες όλων των ηλικιών δηλώνοντας «έτοιμες για μάχη»

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης