Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής σε «καραντίνα» επειδή είναι οπαδός του Μόρσι!

Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής σε «καραντίνα» επειδή είναι οπαδός του Μόρσι!

Πανηγύρισε χαιρετώντας με τα τέσσερα δάκτυλα, κίνηση που συμβολίζει τους νεκρούς υποστηρικτές του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου

Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής σε «καραντίνα» επειδή είναι οπαδός του Μόρσι!
Εκτός ομάδας έθεσε η Αλ Αχλί τον διεθνή ποδοσφαιριστή Αχμέντ Αμπντούλ Ζαχέρ, επειδή πανηγύρισε χαιρετώντας με τα τέσσερα δάκτυλα, κίνηση που συμβολίζει τους νεκρούς υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι στο τζαμί αλ Ραμπάα του Καΐρου τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Ζαχέρ πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε με αυτό τον τρόπο θέλοντας να στείλει μήνυμα στους υποστηρικτές του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου,  Μοχάμεντ Μόρσι. Με αυτήν την κίνηση θα μείνει πιθανότατα και εκτός εθνικής ομάδας της Αιγύπτου.

Κλείσιμο
Η Αλ Αχλί αντιμετώπισε τους Ορλάντο Πάιρατς (Ν. Αφρική) στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών για την αφρικανική ήπειρο.

"Ναι, έκανα το σύμβολο της Ραμπάα, αλλά δεν σκόπευα να προβώ σε κάποια πολιτική δήλωση με την κίνηση μου αυτή. Απλώς ήθελα να δείξω πως πρέπει να θυμόμαστε τους νεκρούς μας, είτε αυτοί σκοτώθηκαν στη Ραμπάα, είτε κάπου αλλού", τόνισε χαρακτηριστικά ο ποδοσφαιριστής.

Η διοίκηση του συλλόγου δεν πείσθηκε και τον αποδέσμευσε. "Ο πανηγυρισμός του παίκτη αποτέλεσε μια μεγάλη προσβολή και ο αθλητής δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος", δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού της Αιγύπτου, Ταχέρ Αμπού Ζεϊντ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ανάλογη χειρονομία είχε κάνει κατά την διάρκεια της απονομής μεταλλίων και ο πρωταθλητής στο Κουνγκ Φου, Μοχάμεντ Γιουσέφ στον οποίο επιβλήθηκε διετής αποκλεισμός από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης