Στη Σουηδία ο Ομπάμα πριν τη σύνοδο του G20

Στη Σουηδία ο Ομπάμα πριν τη σύνοδο του G20

Το θέμα της Συρίας αναμένεται ότι θα είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη, άλλα σημεία της οποίας θα είναι η παγκόσμια οικονομία, η καθαρή ενέργεια και η κλιματική αλλαγή

 Προσπάθησε να πουλήσει το νεφρό της με αγγελία-σοκ!
Στη Σουηδία ο Ομπάμα πριν τη σύνοδο του G20
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να φθάσει σήμερα στη Σουηδία, ενώ επικρατεί αυξημένη ένταση σχετικά με τη Συρία και τις προσπάθειές του να εξασφαλίσει υποστήριξη από το αμερικανικό Κογκρέσο για μια στρατιωτική επίθεση εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού.

Στη διάρκεια της πρώτης διμερούς επίσκεψης ενός Αμερικανού προέδρου στη χώρα, ο Ομπάμα θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελτ και θα συμμετάσχει απόψε σε δείπνο εργασίας με ηγέτες των σκανδιναβικών χωρών, το οποίο θα παραθέσει ο Ράινφελτ.

Κλείσιμο
Το θέμα της Συρίας αναμένεται ότι θα είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη, άλλα σημεία της οποίας θα είναι η παγκόσμια οικονομία, η καθαρή ενέργεια και η κλιματική αλλαγή.

Από τη Σουηδία, ο Ομπάμα πρόκειται να μεταβεί αύριο, Πέμπτη, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας για την οικονομική σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ιδιαίτερες συνομιλίες με τους Προέδρους της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Αντιθέτως δεν έχει προβλεφθεί διμερής συνάντηση ανάμεσα στον Ομπάμα και τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια αυτής της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, και μεθαύριο, Παρασκευή, στην Αγία Πετρούπολη, εξήγησε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Πρόσθεσε πάντως πως εκτιμά ότι οι Ομπάμα και Πούτιν θα συζητήσουν ανεπισήμως

Η επίσκεψη στη Σουηδία είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο, λίγο μετά την ακύρωση από τον Ομπάμα μιας προγραμματισμένης συνάντησης με το ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την προσφορά ασύλου από τη Μόσχα στον πρώην σύμβουλο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Πριν από την επίσκεψη του Ομπάμα στη Στοκχόλμη, η οποία θα διαρκέσει λιγότερο από 24 ώρες, πραγματοποιήθηκε μια μαζική επιχείρηση ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας. Υπολογίζεται ότι 2.000 αστυνομικοί, πολλοί από τους οποίους εκλήθησαν από άλλα μέρη της χώρας, έχουν κινητοποιηθεί για την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου, μαζί με αμερικανούς πράκτορες.

Οι κάτοικοι της Στοκχόλμης έχουν προειδοποιηθεί για διακοπές της κυκλοφορίας σε κεντρικές οδούς και μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης έχουν αποκλειστεί.

Παρόλο που ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τη Σουηδία «στενή φίλη και σύμμαχο», διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου.

«Όχι στον Μεγάλο Αδελφό Ομπάμα» είναι το κεντρικό θέμα μιας διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από το Δίκτυο 4 Σεπτεμβρίου το οποίο επικρίνει τις αμερικανικές δραστηριότητες παρακολούθησης που αποκάλυψαν ο Σνόουντεν και άλλοι.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης