Σε 35 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ για τη διαρροή στο Wikileaks

Σε 35 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ για τη διαρροή στο Wikileaks

Σημαντική στρατηγική νίκη χαρακτήρισε την απόφαση το Wikileaks - Κρίθηκε απότακτος και θα σταματήσει να πληρώνεται από τον αμερικανικό στρατό - Θα έχει δικαίωμα έφεσης όταν συμπληρώσει το 1/3 της ποινής του

Σε 35 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ για τη διαρροή στο Wikileaks
Σε 35 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε τελικά ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ για τη διαρροή χιλιάδων απόρρητων εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks του Τζούλιαν Ασάνζ.

Την ποινή ανακοίνωσε η πρόεδρος του στρατοδικείου του Φορτ Μιντ, συνταγματάρχης, Ντενίζ Λιντ.

Η δικαστής ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο Μάνινγκ κηρύσσεται απότακτος και θα σταματήσει πλέον να πληρώνεται από τον αμερικανικό στρατό.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής ο Μάνινγκ απομακρύνθηκε από την αίθουσα, ενώ κάποιοι από τους υποστηρικτές του πρόλαβαν να φωνάξουν «θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για σένα» και «είσαι ο ήρωας μας».

Η απόφαση, σύμφωνα με το Associated Press, προβλέπει ότι ο Μάνινγκ θα αποκτήσει δικαίωμα έφεσης όταν συμπληρώσει το 1/3 της ποινής του. 
Κλείσιμο

Σημαντική στρατηγική νίκη χαρακτήρισε την απόφαση το Wikileaks, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο Μάνινγκ μπορεί να βγει από τη φυλακή σε 9 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατιωτικός εισαγγελέας είχε ζητήσει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 60 ετών.

Ο 25χρονος Μάνινγκ έχει παραδεχτεί ότι παρέδωσε σχεδόν 700.000 απόρρητα έγγραφα στον ιστότοπο WikiLeaks. Δήλωσε ένοχος για δέκα κατηγορίες που επισύρουν ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 20 ετών ενώ το δικαστήριο τον έκρινε επίσης ένοχο για κατασκοπεία και απάτη, όχι όμως και για «συνεργασία με τον εχθρό», δηλαδή με την Αλ Κάιντα και για αυτό απέφυγε την ποινή των ισοβίων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης