Συρία, πυραυλική άμυνα και όπλα στο τραπέζι των Κέρι - Λαβρόφ

Συρία, πυραυλική άμυνα και όπλα στο τραπέζι των Κέρι - Λαβρόφ

«Στο κόκκινο» οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας εξαιτίας του Σνόουντεν

Στα σκαριά νέα υπερ-αντιβίωση
Συρία, πυραυλική άμυνα και όπλα στο τραπέζι των Κέρι - Λαβρόφ
Η κρίση στη Συρία, ο έλεγχος των όπλων και η πυραυλική άμυνα θα βρεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων των υπουργών Εξωτερικών και Αμύνης των ΗΠΑ - Ρωσίας, μία συνάντηση που πραγματοποιείται στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεσης Σνόουντεν, η οποία οδήγησε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να ακυρώσει την επικείμενη επίσκεψή του στη Μόσχα και τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, John Kerry - Chuck Hagel και της Ρωσίας, Sergei Lavrov, μαζί με τον υπουργό Αμύνης Sergei Shoigu  θα συναντηθούν σήμερα Παρασκευή στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες, όπως ανέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η απόφαση της Ρωσίας την προηγούμενη εβδομάδα να προσφέρει άσυλο στον 30χρονο πρώην ειδικό σύμβουλο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν βάζει φρένο στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του AP.

«Η συνάντηση κορυφής των δύο ηγετών, είχε σχεδιαστεί γύρω από την πρόοδο σε σημαντικά ζητήματα. Και δεν είδαμε ότι η πρόοδος αυτή ήταν αρκετή για μια σειρά θεμάτων που αξίζουν να συγκληθεί όντως μια συνάντηση κορυφής», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jay Carney.

Η διχόνοια ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία υποβόσκει από την περίοδο που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέκτησε τη ρωσική προεδρία, εδώ και περίπου έναν χρόνο.
Κλείσιμο

Ο Λευκός Οίκος είχε αφήσει εδώ και εβδομάδες να πλανώνται αμφιβολίες για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης πριν από τη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αγία Πετρούπολη.

Η συμμετοχή του Ομπάμα στην G20 στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου δεν αμφισβητείται, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο οποίος επιβεβαίωσε επίσης, έπειτα από μια ανακοίνωση της Στοκχόλμης, ότι ο πρόεδρος θα επισκεφθεί επισήμως τη Σουηδία πριν μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης