Αντίστροφη μέτρηση για τα Όσκαρ

Αντίστροφη μέτρηση για τα Όσκαρ

Πλησιάζει η πιο λαμπερή βραδιά στον «κόσμο του Χόλυγουντ», τα βραβεία των Οσκαρ.

Η ταινία «The Curious Case of Benjamin Button» του Ντέιβιντ Φίντσερ διεκδικεί 13 Χρυσά Αγαλματίδια ενώ ο Μπραντ Πιτ που πρωταγωνιστεί στο φιλμ είναι υποψήφιος για πρώτη φορά στην καριέρα του για το Όσκαρ του Α΄ανδρικού ρόλου.

Αντίστροφη μέτρηση για τα Όσκαρ

Πλησιάζει η πιο λαμπερή βραδιά στον «κόσμο του Χόλυγουντ», τα βραβεία των Οσκαρ.

Η ταινία «The Curious Case of Benjamin Button» του Ντέιβιντ Φίντσερ διεκδικεί 13 Χρυσά Αγαλματίδια ενώ ο Μπραντ Πιτ που πρωταγωνιστεί στο φιλμ είναι υποψήφιος για πρώτη φορά στην καριέρα του για το Όσκαρ του Α΄ανδρικού ρόλου.

Κλείσιμο

Η βρετανική ταινία «Slumdog Millionaire» που πριν λίγες μέρες κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες ακολουθεί με 10 υποψηφιότητες ενώ τα φιλμ «Σκοτεινός Ιππότης» και το «Milk» ακολουθούν με 8 υποψηφιότητες.

Υποψήφιοι για το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου είναι επίσης ο Ρίτσαρντ Τζένκινς για το «The Visitor», ο Μίκι Ρουρκ για τον «Παλαιστή», ο Σον Πεν για το «Milk» και Φρανκ Λανγκέλα για το «Frost/Nixon».

Οι κυρίες που θα διεκδικήσουν το Χρυσό Αγαλματίδιο για τον Α΄ γυναικείο ρόλο είναι η  Αντζελίνα Τζολί για την ταινία «Changeling», η Αν Χάθαγουεϊ για το «Rachel getting married», η Μελίσα Λίο για το «Frozen river», η Κέιτ Γουίνσλετ για το «Reader» και η Μέριλ Στριπ για το «Doubt».

Για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας θα κονταροχτυπηθούν οι ταινίες «The Curious Case of Benjamin Button» », «Slumdog Millionaire», «Milk», «Frost/Nixon» και «Σφραγισμένα Χείλη»

Μερικά από τα γνωστά ονόματα της 7ης Τέχνης που θα διεκδικήσουν τα βραβεία για τον Β’ ανδρικό και γυναικείο ρόλο είναι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για την «Τροπική καταιγίδα», ο Μάικλ Σάνον για τον «Δρόμο της επανάστασης», η Πενέλοπε Κρούζ για το «Vicky Cristina Barcelona», η Ταράτζι Χένσον για το «The Curious Case of Benjamin Button» και η Μαρίσα Τομέι για την ταινία «The Wrestler», αντίστοιχα.

Στην κατηγορία καλύτερης ξένης ταινία θα αναμετρηθούν η γερμανική ταινία «Der Baader Meinhof Komplex», η γαλλική «The Class», η ιαπωνική «Departures», η αυστριακή «Ravanche» και η ισραηλινή «Waltz With Bashir».

Υποψηφιότητες για το Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων απέσπασαν το «Bolt», το «Kung Fu Panda» και το «Wall-E».  
 
Η τελετή των 81ων Βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Kodak Theater του Λος Αντζελες με παρουσιαστή τον ηθοποιό Χιου Τζάκμαν.

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες:

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας«The Curious Case of Benjamin Button», «Frost/Nixon», «Milk», «The Reader», «Slumdog Millionaire»

Όσκαρ Αανδρικού ρόλου: Richard Jenkins για το «The Visitor», Frank Langella για το «Frost/Nixon», Sean Penn για το «Milk», Brad Pitt για το «The Curious Case of Benjamin Button», Mickey Rourke για το «The Wrestler»

Όσκαρ B’ ανδρικού ρόλουJosh Brolin για το «Milk»,Robert Downey Jr. για το «Tropic Thunder», Seymour Hoffman για το «Doubt Philip», Heath Ledger για το «The Dark Knight», Michael Shannon για το «Revolutionary Road»

Όσκαρ Αγυναικείου ρόλουAnne Hathaway για το «Rachel Getting Married», Angelina Jolie για το «Changeling», Melissa Leo για το «Frozen River», Meryl Streep για το «Doubt», Kate Winslet για το «The Reader»

Όσκαρ Βγυναικείου ρόλουAmy Adams για το «Doubt», Penélope Cruz για το «Vicky Cristina Barcelona», Viola Davis για το «Doubt», Taraji P. Henson για το «The Curious Case of Benjamin Button», Marisa Tomei για το «The Wrestler»

Όσκαρ ΣκηνοθεσίαςDavid Fincher για το «The Curious Case of Benjamin Button», Ron Howard για το «Frost/Nixon», Gus Van Sant για το «Milk», Stephen Daldry για το «The Reader», Danny Boyle για το «Slumdog Millionaire»

Όσκαρ Πρωτότυπου ΣεναρίουCourtney Hunt για το «Frozen River», Mike Leigh για το «Happy-Go-Lucky», Martin McDonagh για το «In Bruges», Dustin Lance Black για το «Milk», Andrew Stanton, Jim Reardon και Pete Docter για το «WALL-E»

Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων«Bolt», «Kung Fu Panda», «Wall-E»

Nτοκυμαντέρ: «The betrayal», «Encounters at the end of the world», «The garden», «Man on wire», «Trouble the water»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης