Ομπάμα: Έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς στο εξωτερικό

Ομπάμα: Έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς στο εξωτερικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι έχει δώσει εντολή στην κυβέρνησή του να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την προστασία των Αμερικανών που βρίσκονται στο εξωτερικό

Ομπάμα: Έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς στο εξωτερικό
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι έχει δώσει εντολή στην κυβέρνησή του να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την προστασία των Αμερικανών που βρίσκονται στο εξωτερικό, καθώς συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις έξω από αμερικανικές πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές σε αραβικές χώρες.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γκόλντεν του Κολοράντο ο Ομπάμα είπε ότι ο ίδιος και οι σύμβουλοί του έχουν έρθει σε επαφή με άλλες κυβερνήσεις για να τους γνωστοποιήσουν ότι "έχουν ευθύνη να προστατεύσουν" τους Αμερικανούς πολίτες.

Οι δηλώσεις του Ομπάμα έγιναν μετά τη δολοφονία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη και τριών Αμερικανών υπαλλήλων
που δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη, το βράδυ της Τρίτης. Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί εκεί για να διαμαρτυρηθεί για μια ταινία που κατά τους μουσουλμάνους προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ. Διαδηλωτές επιτέθηκαν σήμερα και στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ είπε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση "κάνει ότι μπορεί" για να προστατεύσει τους Αμερικανούς διπλωμάτες στην Υεμένη. Σύμφωνα με τον Κάρνεϊ όλοι όσοι εργάζονται στην πρεσβεία στη Σαναά είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης