Tραγούδησαν για τον Ομπάμα

Tραγούδησαν για τον Ομπάμα

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε  στην Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία, μεθαύριο Τρίτη.


Δεκάδες δεξιώσεις έχουν διοργα

Tραγούδησαν  για τον Ομπάμα

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε  στην Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία, μεθαύριο Τρίτη.


Δεκάδες δεξιώσεις έχουν διοργανωθεί με αφορμή το μεγάλο γεγονός, πολλές από τις οποίες από τα μέλη της αφροαμερικανικής κοινότητας των Ην.Πολιτειών.

Η αυλαία άνοιξε  με μια μεγάλη συναυλία στο κέντρο της πόλης, στο Μνημείο Λίνκολν. Το παρών έδωσε και η οικογένεια Ομπάμα που έφτασε λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας. Στη συναυλία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Μπιγιονσέ Νόουλς, ο Μπρους Σπρίνγκστιν, οι U2 και ο Στίβι Γουόντερ-από τους αγαπημένους καλλιτέχνες της Μισέλ Ομπάμα.


Από τους τραγουδιστές ζητήθηκε να μην επικεντρωθούν στις μεγάλες τους επιτυχίες αλλά σε κομμάτια που θα ταιριάζουν με την περίσταση.

«Στην ιστορία της χώρας μας, μόνο μια φορά κάποιες λίγες γενιές αντιμετώπισαν τόσες πολλές προκλήσεις σοβαρές όσο αυτές που αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα» τόνισε ο κ. Ομπάμα στην σύντομη ομιλία του ενώπιον του μεγάλου πλήθους που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Ουάσινγκτον για να παρακολουθήσει τη συναυλία διάσημων καλλιτεχνών που γιόρτασαν τη νέα, ελπιδοφόρα προεδρία των ΗΠΑ.

Κλείσιμο

«Παρά την υπερβολή των στόχων που έχουμε θέσει, παρουσιάζομαι σήμερα εμπρός σας ακλόνητος στην πεποίθησή μου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα ζήσουν και πως το όνειρο των ιδρυτών της χώρας μας θα συνεχίσει να ζεί», τόνισε καταχειροκροτούμενος και περιστοιχισμένος από τους λαμπερούς καλλιτέχνες που τον τίμησαν.

«Αυτό μου που δίνει τη μεγαλύτερη ελπίδα για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά δεν είναι τα μάρμαρα και οι πέτρες που βρίσκονται γύρω μας αλλά είστε εσείς οι Αμερικανοί όλων των φυλών που ήρθετε εδώ από παντού, υπό όλες τις συνθήκες, γιατί πιστεύετε στη χώρα μας και θα συνεισφέρετε γι αυτήν» υπογράμμισε ο μελλοντικός πρόεδρος.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και μακρύς. Η κατηφόρα είναι μεγάλη. Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι το πνεύμα του έθνους μας δεν αναδείχτηκε από την αντιπαράθεση και την ευκολία αλλά από τα καλά που καταφέραμε στους δύσκολους καιρούς»,είπε ο κ. Ομπάμα και καταλήγοντας επισήμανε υπό τα ζωηρά χειροκροτήματα των χιλιάδων συγκεντρωμένων: «Σας ζητώ ακόμα μια φορά να με βοηθήσετε να εξυψώσω αυτό πνεύμα και να ξέρετε ότι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε προς τα εμπρός, ως κράτος και ως λαός, να συνεχίσουμε την κληρονομιά των προγόνων που τιμούμε σήμερα».

Λαμπρή γιορτή 
Η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών για τις προεδρικές ορκωμοσίες ενώ παρά την οικονομική κρίση, περικοπές στο κόστος των εκδηλώσεων πιστεύεται ότι δεν θα γίνουν. 

Το πλήθος των θεατών της τελετής και της παρέλασης στο κέντρο της Ουάσιγκτον αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ανθρώπους και να φτάσει ακόμη και τα δύο εκατομμύρια. Η σημερινή μέρα είναι ημέρα αργίας στις ΗΠΑ, αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης