PROTOTHEMA

Κόσμος

Που ανακοίνωσε η ΕΕ

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν κια της Συρίας

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν κια της Συρίας

Πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία επιπλέον 143 ιρανικών οργανισμών και 37 επιπλέον ανθρώπων...

Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε  τις ενισχυμένες κυρώσεις που ανακοίνωσε η ΕΕ κατά του Ιράν και της Συρίας, εκτιμώντας ότι αντανακλούν την "αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας" απέναντι σε αυτές τις δύο χώρες.

"Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα της ΕΕ να ασκήσει πίεση σε αυτά τα καθεστώτα για να τεθεί τέρμα στις απαράδεκτες πράξεις τους, καθώς και το γεγονός ότι είναι έτοιμη να εξετάσει και άλλα μέτρα στο μέλλον", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα η ΕΕ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Συρίας, θέατρο αιματηρής καταστολής της εξέγερσης ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-'Ασαντ. Σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό του ΟΗΕ, τα βίαια επεισόδια έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 4.000 θανάτους από το Μάρτιο.

Οι κυρώσεις της ΕΕ περιλαμβάνουν την απαγόρευση των εξαγωγών προς τη Συρία εξοπλισμού για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου ή λογισμικού για την παρακολούθηση των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο και το τηλέφωνο.
Στην περίπτωση του Ιράν, η ΕΕ σκλήρυνε τις κυρώσεις της σήμερα εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας λόγω του αμφιλεγόμενου πυρηνικού της προγράμματος, δύο ημέρες μετά τη λεηλασία της πρεσβείας της Βρετανίας στην Τεχεράνη, ενώ απειλεί να καταφέρει πλήγμα έως το τέλος του Ιανουαρίου στον χρηματοπιστωτικό και πετρελαϊκό τομέα του Ιράν.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποίησαν σύνοδο στις Βρυξέλλες, πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία επιπλέον 143 ιρανικών οργανισμών και 37 επιπλέον ανθρώπων, στους οποίους απαγορεύτηκε η χορήγηση θεώρησης εισόδου.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΡΟΥΛΑ Ε01/12/201123:28

Να δω από που θα πάρουμε πετρέλαιο , το ΙΡΑΝ είναι η μόνη χώρα που δίνει στην ΕΛΛΑΔΑ πετρέλαιο με μακροχρόνιες πιστώσεις .Όλοι οι άλλοι φίλοι μας με το φόβο της χρεωκοπίας μας τα ζητάνε μετρητά .Κύκλειο άσμα του ΟΜΠΑΜΑ τώρα που φεύγουν απο το ΙΡΑΚ .Το ΙΡΑΚ έρχεται σε συμφωνία με το ΙΡΑΝ .'Οσο για το ΙΡΑΝ και η ΣΥΡΙΑ είναι τόσο χαζοί έτσι ώστε να 'εχουν τα χρήματα τους σε ΗΠΑ και ΕΕ τι εμπάργκο ?πόλλα χρόνια αυτές οι δύο χώρες έχουν εμπάργκο .Την δεκαετία του 80-90 που τότε η Συρία είχε σκληρό εμπάργκο έβρισκες τα πάντα στην αγορά και σε καλίτερες τιμές από σήμερα .Βέβαια τώρα για να δούμε θα κλείσουν τα μαγαζιά με DIOR,D&C. που έχω δει στη ΔΑΜΑΣΚΟ δεν νομίζω να πεθάνουν και χωρίς αυτά .Γιατί η ΣΥΡΙΑ έχει μεγάλα εργοστάσια που παράγει μονη της πολλά πράγματα μέχρι και αυτοκίνητα . Γιατί πότε πήρε η Συρία εξοπλισμό απο ΕΕ ?'Ετσι για να ξέρουμε και τι λέμε . Οι καινούργιες εμπορικές συμφωνίες έχουν κλειστεί στην ΤΟΥΡΚΙΑ με την αντιπολίτευση και ΕΛ.ΣΥΡ.ΣΤΡΑΤΟ . Οι οποίοι έχουν αρχίσει και ξεπουλάνε τα πάντα δίνουν πόλεις βόρεια στην ΤΟΥΡΚΙΑ νότια ανατολικά και νοτιοδυτικά "ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ".

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία