Τουρκία: Ο αρχιμαφιόζος συνεχίζει ακάθεκτος να «δείχνει» το περιβάλλον Ερντογάν

Τουρκία: Ο αρχιμαφιόζος συνεχίζει ακάθεκτος να «δείχνει» το περιβάλλον Ερντογάν

Ο μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ κερδίζει εκατομμύρια views για κάθε βίντεο που ανεβάζει από ξενοδοχείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - «Θα σου βάλω κολάρο στον λαιμό και με το λουρί θα σε κυκλοφορήσω στους δρόμους» απειλεί τον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού 

sedat_peker
Αφιέρωμα στον Σεντάτ Πεκέρ, τον Τούρκο αρχιμαφιόζο που εδώ και εβδομάδες προχωρά σε απίστευτες καταγγελίες κατά προσώπων που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω YouTube, φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Στους βιντεοσκοπημένους μονόλόγους του, ο αρχιμαφιόζος απευθύνει κατηγορίες για βιασμούς, δολοφονίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας, συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων και πολλά άλλα. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτσέλ, που έχει συλληφθεί και έχει κρατηθεί παράνομα στην Τουρκία, οι κατηγορίες μένει να αποδειχθούν. Ωστόσο, ο αρχιμαφιόζος αφήνει την εντύπωση σε όσους τον παρακολουθούν ότι έχει εσωτερική πληροφόρηση για κατηγορίες που αξίζει τον κόπο να ελεγχθούν.

Εμπλέκει τον Σοϊλού σε εμπόριο κοκαΐνης


Μένοντας στο Ντουμπάι, ο Πεκέρ απειλεί τον νυν υπουργό Εσωτερικών, εμπλέκοντας σε εμπόριο κοκαΐνης την ίδια την τουρκική κυβέρνηση, αλλά και τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με τον μαφιόζο, σε πολλές δολοφονίες δημοσιογράφων εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής ασφαλείας και υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ και χαρακτηρίζει την Τουρκία «κέντρο» εμπορίου κοκαΐνης.

Η αντιπολίτευση, μετά τις καταγγελίες, εγκαλεί τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού και τους εισαγγελείς της Τουρκίας ότι «γυρνούν την πλάτη τους» στη δράση των εμπόρων ναρκωτικών και στις δολοφονίες δημοσιογράφων.



«Πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Ερντογάν»

«Ο Πεκέρ με τις καταγγελίες του πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Ερντογάν. Θα μπορούσε να είναι πράξη εκβιασμού για να τον πιέσει σε μια συμφωνία. Ωστόσο, όσο περισσότερο τον πλησιάζει, όλο και περισσότερο απομακρύνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από την πλευρά του ο Ερντογάν δείχνει να περιμένει. Αλλά όσο περισσότερο συνεχίζει ο Πεκέρ, τόσο περισσότερο πιέζει τον Ερντογάν να αποφασίσει, εάν θα ταχθεί στο πλευρό του υπουργού του (Εσωτερικών Σοϊλού) για να αποτρέψει μεγαλύτερες ζημίες σε βάρος της κυβέρνησής του ή εάν θα τον εγκαταλείψει και θα σκηνοθετήσει μια επιχείρηση καθαρά χέρια με επικεφαλής τον ίδιο» γράφει ο Γιουτσέλ.


Μια τρίτη εκδοχή «θα ήταν κάποια στιγμή να κλείσει το στόμα στον Πεκέρ. Όμως όλες αυτές οι δυνατότητες κρύβουν και κινδύνους. Ούτως ή άλλως η υπόθεση αποτελεί σαφές δείγμα εσωτερικής διάβρωσης της εξουσίας του και κατάρρευσης των κρατικών θεσμών».

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbn440dhx9lt-st)


Νέες αποκαλύψεις και θεάσεις που θα ζήλευε και το Neftlix

Οι αποκαλύψεις του Σεντάτ Πεκέρ ασφαλώς δεν σταματούν εδώ, σύμφωνα με τον αρθρογράφο. Την ερχόμενη Κυριακή έχει προαναγγείλει άλλο ένα βίντεο με νέες αποκαλύψεις. «Το τελευταίο της προηγούμενης Κυριακής είχε μέσα σε 48 ώρες πάνω από 2.000.000 θεάσεις. Ακόμη και για το Netflix θα ήταν ένα καταπληκτικό νούμερο».

Σε προηγούμενο βίντεο, ο Πεκέρ κατήγγειλε τον γιο του Γιλντιρίμ πως είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα για να προετοιμάσει το έδαφος μιας νέας «οδού» ναρκωτικών προς την Τουρκία. «Ποιος πήγε στη Βενεζουέλα για να ανοίξει νέο διάδρομο εμπορίας; O Ερκάν Γιλντιρίμ, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού».

Την Κυριακή, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ παραδέχτηκε πως ο γιος του πράγματι είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα, αλλά με σκοπό να «διανείμει μάσκες για την πανδημία». Τη Δευτέρα ισχυρίστηκε όμως κάτι διαφορετικό, πως στόχος του ταξιδιού του Ερκάν Γιλντιρίμ ήταν να αναζητήσει για επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Απειλεί ανοιχτά τον Σοϊλού

Ο μαφιόζος απειλεί ανοικτά τον Σοϊλού. «Θα σου βάλω κολάρο στον λαιμό και με το λουρί θα σε κυκλοφορήσω στους δρόμους», λέει, ισχυριζόμενος πως το 1996 είχε αναθέσει στον αδελφό του, Αττίλα Πεκέρ, να δολοφονήσει τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί κατά διαταγή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Μεχμέτ Αγάρ.


Κατά τον ίδιο, ο αδελφός του δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή, αλλά ο Ανταλί δολοφονήθηκε λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούλιο του 1996. Η τουρκική υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων συνέλαβε προχθές τον Αττίλα Πεκέρ.


Ο 49χρονος Πεκέρ είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης στην Τουρκία και, αφότου αποφυλακίστηκε, διέφυγε στο εξωτερικό. Στο παρελθόν φέρεται να είχε οργανώσει πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του Ερντογάν, με δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.

Ειδήσεις σήμερα:


Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του 17χρονου διασωληνωμένου στη ΜΕΘ


Η KGB της Λευκορωσίας χαρακτηρίζει τρομοκράτη τον Προτασέβιτς



ΕΕ: Στην τελική ευθεία για έγκριση το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης