Ημερίδα για την πρόληψη και θεραπεία του αιματολογικού καρκίνου

Ημερίδα για την πρόληψη και θεραπεία του αιματολογικού καρκίνου

Η ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα διοργανώνεται την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00-21:00, από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών Αθηνών

Ημερίδα για την πρόληψη και θεραπεία του αιματολογικού καρκίνου
Τις αιματολογικές κακοήθειες και όλα τα νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση τους, βάζουν στο μικροσκόπιο διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, στο πλαίσιο ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ..Ι.» Αθηνών, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17:00-21:00, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα).
 
Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με την αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών η οποία  έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες δεκαετίες, με τη συνολική επιβίωση να έχει διπλασιασθεί τα τελευταία 30 χρόνια λόγω της εισαγωγής νεότερων και αποτελεσματικότερων θεραπειών. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στη Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών. Τα δείγματα θα ληφθούν από ιατρούς αιματολόγους, με τους οποίους οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συζητούν οποιαδήποτε απορία.
 
Η κυρία Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. του «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών & Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛ.Ο.Κ., η κυρία Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρος Δ.Σ.. της ΕΛΛ.Ο.Κ. και Αντιπρόεδρος της ECPC-European Cancer PatientCoalition και η κυρία Αθανασία Σαμαρά, Επικεφαλής Ομάδας Ασθενών με ΧΜΛ του «Κ..Ε.Φ.Ι.» Αθηνών θα ανοίξουν με εισηγήσεις τους την εκδήλωση. 
 
Η Δρ. Μαρία Παγώνη, Αιματολόγος, Αιματολογική - Λεμφωμάτων Κλινική, Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΜΜΜΟ, Γ.Ν. «Ευαγγελισμός» θα συντονίσει τις επιστημονικές ενότητες, που καλύπτουν όλο το εύρος των αιματολογικών κακοηθειών. 
Κλείσιμο
• Για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία θα μιλήσει ο Δρ. Ιωάννης Τσώνης, Αιματολόγος, Αιματολογική - Λεμφωμάτων Κλινική & Μονάδα ΜΜΟ, Γ.Ν. «Ευαγγελισμός»

• Για τη Χρόνια Λεμφογενή Λευχαιμία θα μιλήσει η Δρ. Παναγιώτα Γιαννούλια, Επικουρικός Ιατρός - Επιμελήτρια Β', Αιματολογική Κλινική Λεμφωμάτων & ΜΜΜΟ, «Ευαγγελισμός»

• Για τις Αιματολογικές κακοήθειες στους ηλικιωμένουςθα μιλήσει η Δρ.. Ανθή Μπούχλα, Αιματολόγος, Ακαδημαϊκή Υπότροφος ΕΚΠΑ, Αιματολογική Μονάδα Β' Προπαιδευτική Κλινική, ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

• Για το Πολλαπλό Μυέλωμα θα μιλήσει η Δρ. Μαρία Γαβριατοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Θεραπευτικής - Μεθοδολογίας Κλινικής Έρευνας, Παθολόγος ΟγκολόγοςΓ.Ν. «Αλεξάνδρα», Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

• Για τα Λεμφώματα θα μιλήσει ο Δρ. Παναγιώτης Οικονομόπουλος, Επικουρικός Επιμελητής Β', Αιματαλογική Κλινική, Νοσοκομείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» 

• Για την ψυχολογική διάσταση θα μιλήσει η Δρ. Εύη Πάσχου, Ψυχίατρος, Εκπαιδευθείσα στην Ψυχανάλυση στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία
 
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσία της Ηλιοστάλακτης Βαβούλη, ασθενούς, η οποία θα μοιραστεί με το κοινού την προσωπική της εμπειρία.
 
Η Ημερίδα «Αιματολογικός Καρκίνος: Πρόληψη-Θεραπεία-Ίαση»υλοποιείται με την ευγενική χορηγία των Bristol-Myers Squibb, GENESIS Pharma, NOVARTIS, ROCHE HELLAS Α.Ε. & abbvie.                          
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης