Η σιωπή βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Η σιωπή βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα που κρύβεται πίσω από αυτή τη φράση; Πώς αντιπαλεύουμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στη ζωή μας;

Η σιωπή βλάπτει σοβαρά την υγεία!
Κάποιοι εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους, ξεκλειδώνουν την ψυχή τους, εμπιστεύονται μυστικά και σκέψεις τους σε πρόσωπα έμπιστα, αγαπημένα, στους ,  τους ανθρώπους από το περιβάλλον τους που νιώθουν πιο κοντά και άρα μιλάει το στόμα τους πρώτα. Άλλοι υπομένουν στωικά και σιωπηρά, κάθε δοκιμασία της ζωής τους, χωρίς να εκτονώνουν την εσωτερική τους έντασή, χωρίς να μοιράζονται τα προβλήματα τους με τους "σημαντικούς άλλους", χωρίς να αποφορτίζονται, χωρίς να βρίσκουν εσωτερική γαλήνη.

Γίνονται δέσμιοι μιας κατάστασης έντονης συναισθηματικής πίεσης, συντριβής και αποδόμησης του εαυτού τους, καθώς με την παθητική αυτή στάση τροφοδοτούν συναισθήματα "τοξικά" ανικανοποίητου, κενότητας, ματαιότητας, απομόνωσης-κλεισίματος στον εαυτό, μοναξιάς και απελπισίας. Δίχως να ανοίγουν την καρδία τους, δίχως να "ξεγυμνώνουν" την ψυχή τους, την απαλλάσσουν από τα δεσμά της μυστικοπάθειας και το δεσμά της ψεύτο-υπερηφάνειας, της έπαρσης και του φόβου μη φανούν εύθραυστοι, ευάλωτοι, αδύναμοι..."μικροί".

Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ενισχύουν τις  πιθανότητες να ..."μιλήσει" το σώμα τους πρώτα.

Τι είναι αυτό που συμβάλλει στο πώς θα διαχειριστούμε επιτυχώς τις δυσκολίες;

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο Kontasou.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης