Δωρεάν εξετάσεις από τους Έλληνες φυσιοθεραπευτές

Δωρεάν εξετάσεις από τους Έλληνες φυσιοθεραπευτές

Από 7 έως 13 Σεπτεμβρίου και για άτομα άνω των 65 χρόνων - Δράσεις για να αντιμετωπιστούν οι πτώσεις και οι τραυματισμοί των ηλικιωμένων 

Δωρεάν εξετάσεις από τους Έλληνες φυσιοθεραπευτές
Δράσεις για να αντιμετωπιστούν οι πτώσεις και οι τραυματισμοί των ηλικιωμένων προωθεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), σε συνεργασία με το Δίκτυο Διάδοσης σχετικά με την Πρόληψη των Πτώσεων των Ηλικιωμένων (The Prevention of Falls Network for Dissemination, ΡroFouND), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.
 
 Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της άλλης εβδομάδας, από 7 έως  13 Σεπτεμβρίου, τα Ιδιωτικά Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας καθώς και οι Δημόσιοι Φορείς παροχής Φυσικοθεραπευτικών Υπηρεσιών (Νοσοκομεία, ΚΑΠΗ κλπ), θα προσφέρουν  δωρεάν  υπηρεσίες υγείας όπως την εξέταση και την αξιολόγηση των ηλικιωμένων καθώς και την πρόταση των καλύτερων θεραπευτικών σχημάτων κατά περίπτωση για την αποφυγή των πτώσεων.
 
Οι πτώσεις αποτελούν την κύρια αιτία τραυματισμών για τα άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων καθώς και την 5η αιτία θανάτου. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο αριθμός των ατόμων άνω των 65 ετών υπολογίζεται σήμερα στα 650 εκατ. ευρώ ενώ το 2050 ο συγκεκριμένος πληθυσμός θα αγγίξει τα 2 δις. Η Ελλάδα, δε, θεωρείται από τις πλέον «γηρασμένες»  χώρες,  με κριτήριο τους δείκτες γήρανσης και εξάρτησης και  κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ.
 
Σύμφωνα με  διεθνείς  μελέτες, η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας και οι θεραπευτικές ασκήσεις δύναμης και ισορροπίας μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο κατάγματος έπειτα από πτώση, σε άτομα άνω των 60 ετών.
 
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την εβδομάδα δράσεων που οργανώνει, επισημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να επενδύσει στην πρόληψη, με κυρίαρχο τον ρόλο του φυσικοθεραπευτή στον τομέα αυτό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης