Οι 10 top τάσεις στα μπουτίκ ξενοδοχεία

Οι 10 top τάσεις στα μπουτίκ ξενοδοχεία

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για τα Μπουτίκ και Lifestyle Ξενοδοχεία (Boutique and Lifestyle Hotel Summit), κορυφαίου συνεδρίου και έκθεσης στην παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία

Οι 10 top τάσεις στα μπουτίκ ξενοδοχεία
Ραγδαία ανάπτυξη και μεγάλες αλλαγές παρατηρούνται στην παγκόσμια αγορά μπουτίκ ξενοδοχείων, από τις μικρές ανεξάρτητες μονάδες, μέχρι τα μεγαλύτερα πολυεθνικά brand.

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα των συζητήσεων στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για τα Μπουτίκ και Lifestyle Ξενοδοχεία (Boutique and Lifestyle Hotel Summit), κορυφαίου συνεδρίου και έκθεσης στην παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία, που διεξήχθη στο Λονδίνο και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 250 βασικών παιχτών από τον χώρο των ξενοδοχείων.Ένα πάνελ ειδικών έκλεισε τη διοργάνωση, παρουσιάζοντας τις 10 κορυφαίες τάσεις στα μπουτίκ ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Αυτές, είναι οι εξής…

1/ Εμπειρία και Συνέπεια | Δεν υπάρχει λόγος να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο καλόγουστο ντιζάιν, καθώς οι επισκέπτες των μπουτίκ ξενοδοχείων επιθυμούν κάτι ασυνήθιστο. Διασφαλίστε ότι τους παρουσιάζετε μια ξεχωριστή, αξιομνημόνευτη εμπειρία που θα παραμείνει στο μυαλό τους πολύ μετά την αποχώρηση από το ξενοδοχείο.

2/ Κλαμπ | Είναι τόσο δημοφιλή! Πρέπει να αναμένετε όλο και περισσότερα μέλη κλαμπ να ανήκουν σε μπουτίκ ξενοδοχεία, ειδικά σε μεγάλες αστικές περιοχές όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.
Κλείσιμο

3/ Φροντίδα για το Περιβάλλον | Μερικοί ταξιδιώτες νιώθουν άβολα από το αποτύπωμα του άνθρακα που αφήνουν πίσω τους. Βοηθήστε να καθαρίσουν τη συνείδησή τους εφαρμόζοντας μέτρα υπέρ του περιβάλλοντος.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τη δυνατότητα των επσκεπτών να ελέγχουν τη χρήση ενέργειας που κάνουν καθως και το σερβίρισμα τοπικών εποχιακών φαγητών. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι επισκέπτες με πράσινη συνείδηση, επομένως μην επιβάλλετε αυτή τη συνείδηση.

4/ Τα μπουτίκ γίνονται οικονομικά | Τα απλά είναι όμορφα, ενώ τα ομογενοποιημένα όχι και τόσο. Ενώ τα μπουτίκ ξενοδοχεία έτειναν προηγουμένως να είναι χλιδάτα και ακριβά, ο χώρος όσων κινούνται σε πιο οικονομικές τιμές μεγαλώνει. Τα ξενοδοχεία αυτά απευθύνονται σε πιο «σφιχτούς» οικονομικά επισκέπτες προσφέροντάς τους μοναδικές εμπειρίες.

5/ Η τεχνολογία μέσα στο δωμάτιο | Προσφέρετε τεχνολογία που, τουλάχιστον, θα είναι αντίστοιχη με εκεινη που υπάρχει στα σπίτια των επισκεπτών. Το να είναι η τεχνολογία αυτή φιλική στο χρήστη και πρακτική, είναι κορυφαίας σημασίας. Ειδικά για τα ιστορικά μπουτίκ ξενοδοχεία που βρίσκονται σε κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς, προτείνεται να αποφεύγεται η παρουσία της τεχνολογίας σε βαθμό που να έρχεται σε σύγκρουση με το ιστορικό υπόβαθρο του ξενοδοχείου.

6/ Αυθεντικότητα | Τα ιστορικά και ιδιαίτερα κτίρια έχουν επιπλέον πλεονέκτημα για να μετατραπούν σε μπουτίκ ξενοδοχεία. Όταν αυτό συμβαίνει, πρέπει ο χαρακτήρας τους να παραμείνει αυθεντικός. Παραμείνετε στα αυθεντικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και διαμορφώστε μια βιώσιμη, αυθεντική δομή.

7/ Ποικιλία | Εκμεταλλευθείτε πλήρως την ανεξαρτησία και την ευελιξία σας σχεδιάζοντας μοναδικά δωμάτια με στυλ, παρά ομοιόμορφα και στάνταρ δωμάτια.8/ Σημασία έχει η περιοχή, όχι το brand | Οι επισκέπτες ενδιαφέρονται πολύ λιγότερο για τις εταιρίες και τα διεθνή brand. Αυτό που επιθυμούν είναι η άμεση σύνδεση με το ίδιο το ξενοδοχείο, ο διάλογος με τους παθιασμένους ανθρώπους πίσω από την εμπειρία που θα τους δώσουν εξαιρετικές συμβουλές.

9/ Μπουτίκ B&B | Οι ειδικοί διακρίνουν μια μεγάλη τάση στο μοντέλο B&B, που αποτυπώνεται σε εξαιρετικές και με έμφαση στο ντιζάιν μονάδες. Πολλές ενσωματώνουν επιπλέον επιλογές όπως γευσιγνωσία, αλληλεπίδραση με τους σεφ και άλλες εμπειρίες.

10/ Lifestyle ξενοδοχεία | Τα πολυεθνικά brand μπορεί να συναντούν δυσκολίες στην προσπάθειά τους να προσφέρουν μια καλόπιστη αίσθηση μπουτίκ. Όμως, κεφαλαιοποιώντας τις οικονομίες κλίμακάς τους και την αριστεία στη διαχείριση, επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στο ξενοδοχειακό μοντέλο 100 έως 200 δωματίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης