Μονεμβασιά: Μετρήστε τα... άστρα στο Kinsterna!

Μονεμβασιά: Μετρήστε τα... άστρα στο Kinsterna!

Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να δουν τη Σελήνη, πλανήτες  και αστρικούς σχηματισμούς με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού

Μονεμβασιά: Μετρήστε τα... άστρα στο Kinsterna!
Για όσους δεν έχουν κλείσει ακόμη τις διακοπές τους η Μονεμβασιά θα μπορούσε να είναι μία καλή επιλογή, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο ρομαντικούς και ιστορικούς προορισμούς στην Ελλάδα, ενώ εκεί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική φιλοξενία του πολυβραβευμένου αρχοντικού Kinsterna. 

Καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, το Kinsterna διοργανώνει ποικίλες δραστηριότητες που είναι στενά συνδεδεμένες με το κτήμα έκτασης 70 στρεμμάτων και ειδικά σχεδιασμένες για όσους επισκέπτες επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή και την ιστορία του αρχοντικού αλλά και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες! 

Το παραμυθένιο περιβάλλον του Kinsterna, αφυπνίζει την άρρηκτη σχέση μας με τη φύση και αιχμαλωτίζει τη σκέψη, ενώ ενθαρρύνει ενήλικες, εφήβους και μικρότερα παιδιά να συμμετάσχουν σε διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και η μελέτη των αστερισμών!

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, κάτι συναρπαστικό συμβαίνει στο Kinsterna για πρώτη φορά! Για τις σκοτεινές νύχτες της Μονεμβασιάς, όπου ο ουρανός είναι γεμάτος αστέρια, η Μυρτώ Κυριακίδου, ​​ αστροξεναγός του αρχοντικού,  θα ξαναζωντανέψει τους ελληνικούς  μύθους! Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτότυπης εμπειρίας, η Μυρτώ  θα μιλήσει για τους άθλους του Ηρακλή και  για το τι συνέβη στην φιλάρεσκη Κασσιόπη, διαβάζοντας το ουράνιο βιβλίο των αστερισμών! 

Η Αστρονομία ήταν βασική αρχαία ελληνική επιστήμη και ενασχόληση.  Σπουδαίες αστρονομικές εργασίες προέρχονται από την Ακαδημία του Πλάτωνα, ενώ ο Αρίσταρχος  ο Σάμιος είχε τη δική του θεωρία για τα άστρα και τους πλανήτες. Η μοναδική εμπειρία “Night Sky Tour” που θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι επισκέπτες του βραβευμένου Kinsterna, θα αποκαλύψει τα μυστήρια των ουράνιων σωμάτων, συνδέοντας το αρχαίο παρελθόν, με τη σύγχρονη Αστροφυσική. 
Κλείσιμο

Η πρώτη αστροβραδιά θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου στο Kinsterna, όπου οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να δουν τη Σελήνη, πλανήτες  και αστρικούς σχηματισμούς με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού.  Η συμμετοχή στην αστροβραδιά παρέχεται δωρεάν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από τις ειδικές προσφορές διαμονής στο www.kinsternahotel.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης