Οταν η φύση έχει τα κέφια της

Οταν η φύση έχει τα κέφια της

Σε κάποια μέρη νομίζεις πως η φύση προσπαθεί να ξοδέψει όλα της τα αποθέματα για να δημιουργήσει την τελειότητα.

Οταν η φύση έχει τα κέφια της
Σε κάποια μέρη νομίζεις πως η φύση προσπαθεί να ξοδέψει όλα της τα αποθέματα για να δημιουργήσει την τελειότητα. Κι αν αυτό θεωρηθεί υπερβολή, θα μπορούσαμε να πούμε πως η Πάργα τα έχει όλα! Το τοπίο με τα κατάφυτα νησάκια και τους διάσπαρτους βράχους που μοιάζουν σαν να προσπαθούν να προστατέψουν τις λαμπερές αμμουδιές από την οργή του πελάγους αποτελούν εικόνα μοναδική και ένα από τα δημοφιλέστερα τοπία του Ιονίου. Αν πάλι θέλετε να πάρετε μια νησιώτικη ανάσα και δεν διαθέτετε δικό σας σκάφος, εκδρομικά πλοιάρια ξεκινούν καθημερινά για τους κοντινούς Παξούς.

Τι θα δείτε στην Πάργα: Από τον βράχο του Κάστρου απολαμβάνεις τους τρεις κόλπους, τα νησάκια και τις απλωτές αμμουδιές του Βάλτου. Η παλιά πόλη, με το δικό της αρχιτεκτονικό χρώμα, αποπνέει μια παλιοκαιρίτικη γοητεία, παρόλο που συχνά μοιάζει να ασφυκτιά πνιγμένη από τις νεόδμητες κατασκευές. Νωρίς το πρωί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βόλτα στον μόλο, δίπλα στο ζωηρό αραξοβόλι, με τα πολύχρωμα καΐκια και τα τουριστικά σκάφη. Αν βαριέσαι τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο, θα πας για μπάνιο με τα πόδια στην παραλία Κρυονέρι, νότια από το λιμάνι.

Οι κοντινές παραλίες
Βάλτος: Βόρεια της πόλης, κάτω από το Κάστρο, απλώνεται η εκτεταμένη παραλία του Βάλτου, άκρως αξιοποιημένη με δυνατότητα για θαλάσσιες δραστηριότητες. Λύχνος: Από τον οικισμό Λύχνος, ένας στενός κατηφορικός δρόμος καταλήγει στην ομώνυμη λαμπερή ακρογιαλιά, στρωμένη με βοτσαλάκι και άμμο. Υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης μικρών σκαφών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιδοθούν σε όλων των ειδών τα θαλάσσια σπορ. Αϊ-Γιαννάκης: Λίγο νοτιότερα από τον Λύχνο, η παραλία Αϊ- Γιαννάκης προσεγγίζεται με ασφάλτινο δρόμο από την κεντρική οδική αρτηρία. Λειτουργεί καντίνα και κατάστημα ενοικίασης σκαφών και wind surf. Σαρακήνικο: Στα «πόδια» του ημιορεινού χωριού Ανθούσα βρίσκεται η απόμερη παραλία Σαρακήνικο. Ο δρόμος ως την ακρογιαλιά είναι ασφάλτινος, αλλά με πολλές στροφές. Ελιές, πλατάνια, 2-3 ταβερνάκια και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι η μόνη υποδομή. Η ακρογιαλιά είναι στρωμένη με βότσαλο και χοντρή άμμο.

Κλείσιμο
Δύο εκδρομές 
που θα πρέπει 
να κάνετε
Πάργα - Αμμουδιά: Ακολουθώντας τον δρόμο που συνδέει την Πάργα με την Πρέβεζα θα καταλήξετε στην παραλία της Αμμουδιάς που εκτείνεται στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα. Θα προτείνουμε εκτός από τις βουτιές στην οργανωμένη παραλία -ιδανική για οικογένειες- να πάτε μια εκδρομή με σκάφος στην κοίτη του ποταμού και στις θαλασσοσπηλιές, στις εκβολές του. Στο κοντινό χωριό Μεσοπόταμος βρίσκεται το Νεκρομαντείο, ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου.

Πάργα - Ανθούσα - Αγιά: Τέσσερα χιλιόμετρα βόρεια της Πάργας συναντάμε το χωριό Ανθούσα. Από εδώ θα ανηφορίσετε για το κάστρο του Αλή Πασά, που κτίστηκε το 1814 από Γάλλους μηχανικούς κατά την πολιορκία της Πάργας πάνω σε ύψωμα με απίθανη θέα. Από την Ανθούσα θα προσεγγίσετε ακολουθώντας χωματόδρομο τις απόμερες παραλίες Σπαρτίλα και Αγιος Σώστης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης