Λέρος, για μοναδικές διακοπές

Λέρος, για μοναδικές διακοπές

Τόπος πανέμορφος, κάτοικοι μοναδικοί, προορισμός ιδανικός για διακοπές, τόσο οικογενειακές, όσο και σόλο...

Λέρος, για μοναδικές διακοπές

Ένα πανέμορφο νησί στο Αιγαίο, παρεξηγημένο, αλλά ίσως και γι’ αυτό κατακτάει πιο εύκολα τον επισκέπτη που συναντά έναν τόπο φιλόξενο και ξεχωριστό. Η Λέρος είναι το νησί της Δωδεκανήσου με τις περισσότερες εναλλαγές στα τοπία του και το μέρος που επέλεξε η Άρτεμις, η θεά του κυνηγιού για κατοικία της, καθώς ακόμα σώζεται εκεί το ιερό της.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ η έκταση του νησιού είναι 53 τ. χλμ., το μήκος των ακτών του φτάνει το 71 τ.χλμ. Και μπορεί να μη συναντήσετε τις απέραντες αμμουδιές, ωστόσο οι παραλίες είναι πολλές, έχουν αρμυρίκια, βότσαλο και άμμο, άλλες ρηχές άλλες βαθιές και γενικώς θα ικανοποιήσουν τους περισσότερους, ειδικά αυτούς με τα παιδιά, καθώς η πρόσβαση είναι πανεύκολη και η σκιά φυσική (ήτοι δεν θα χρειαστεί να κουβαλάτε ομπρέλες όπου κι αν πάτε). Να κάνετε μπάνιο στην Αγιά Κιουρά, στο Βρωμόλιθο, στο Μπλεφούτη, στα κοσμικά Αλιντα, στη Βελανιδιά, στα «εναλλακτικά» Δύο Λισκάρια όπου ο Τάσος θα σας περιμένει με καφεδάκι αλλά και πολλά πάρτυ στην παραλία, αλλά και στο γραφικό ψαροχώρι Παντέλι. Εκεί πρώτα θα κολυμπήσετε και μετά θα αράξετε στην ταβέρνα Ψαροπούλα για ουζάκι, ψαράκι, γαριδομακαρονάδες και απίστευτους μεζέδες κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Υπέροχο φαγητό και καταπληκτική θέα σας περιμένουν και στην ταβέρνα του Δημήτρη του Καράφλα στα Σπήλια, ενώ αν θέλετε να γευτείτε ιδιαίτερες γεύσεις πρέπει να περάσετε από τον πιο όμορφο κήπο του νησιού. Αυτόν του εστιατορίου Εσπερίδες!

Στο νησί δεσπόζει το κάστρο της Παναγιάς, ένα από τα ομορφότερα κάστρα της Ελλάδας. Αν βρεθείτε στη Λέρο Δεκαπενταύγουστο μη χάσετε το πανηγύρι.

Επίσης να επισκεφτείτε το λιμανάκι της Αγίας Μαρίνας, τόσο για καφέ το πρωί, όσο και για βραδινή διασκέδαση στα ωραία μπαράκια του (ψηφίζουμε «Μελτέμι» και «Θάλασσα» για τα καλύτερα κοκτέιλ του νησιού).

Στο Λακκί, το κεντρικό λιμάνι του νησιού και έναν από τους μεγαλύτερους φυσικούς όρμους της Μεσογείου, θα θαυμάσετε την ιταλική ρυμοτομία με τους φαρδείς δρόμους και τα ξεχωριστά κτήρια, αποτύπωμα μίας άλλης εποχής που η Λέρος βίωσε τον προηγούμενο αιώνα.

Στην καταπράσινη Μερικιά θα γίνετε μάρτυρες της ιστορίας αυτής καθώς στις στοές του νησιού έχει «στηθεί» το πολεμικό μουσείο της Λέρου. Γενικώς τα καταλύματα, οι ταβέρνες και οι υποδομές στη Λέρο είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό όμως που θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή είναι οι κάτοικοί της που διακρίνονται για την καλή τους διάθεση, το χιούμορ τους και τη φιλοξενία τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης