Δύο νέα σούπερ smartphones από τη Samsung

Δύο νέα σούπερ smartphones από τη Samsung

Με οθόνη 5,7 ιντσών, οκταπύρηνο επεξεργαστή και 4 Gb RAM, απευθύνονται κυρίως σε όσους καταναλώνουν αφειδώς multimedia περιεχόμενο και σε εκείνους που εργάζονται εν κινήσει, αξιοποιώντας το multitasking

Δύο νέα σούπερ smartphones από τη Samsung
Μεταφέροντας και πάλι την παρουσίαση των νέων, κορυφαίων της smartphones επί αμερικανικού εδάφους, τρεις εβδομάδες νωρίτερα από τα συνήθη (τα τελευταία χρόνια) αποκαλυπτήρια του Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο και την IFA, πιθανότατα για να προλάβει την αγορά στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού πριν από την εμφάνιση του νέου iPhone, η Samsung αποκάλυψε και επίσημα στη Νέα Υόρκη τα Galaxy S6 edge+ και Note 5.

Πρόκειται για δυο συσκευές με οθόνη 5,7 ιντσών, οκταπύρηνο επεξεργαστή και 4 Gb RAM, που απευθύνονται κυρίως σε όσους καταναλώνουν αφειδώς multimedia περιεχόμενο -το S6 edge+, και σε εκείνους που εργάζονται εν κινήσει, αξιοποιώντας το multitasking, δηλαδή την παράλληλη χρήση εφαρμογών για τη δημιουργία και την ανταλλαγή περιεχομένου -το Note 5 με το χαρακτηριστικό πολύ-λειτουργικό πενάκι. 
Κλείσιμο

Το γυαλί και το μέταλλο κυριαρχούν στην κατασκευή τους, προσδίδοντας την απαραίτητη για την κατηγορία αίσθηση πολυτέλειας.

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες, το Galaxy S6 edge+ αναμένεται στην ελληνική αγορά γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ το BBC αναφέρει ότι το Note 5 δεν θα έρθει (τουλάχιστον άμεσα) στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής μάρκετινγκ των Κορεατών.

Μαζί, η Samsung παρουσίασε ένα αποσπώμενο πληκτρολόγιο-κάλυμμα (Keyboard Cover), το οποίο τοποθετείται στο κάτω μέρος της οθόνης και υπόσχεται ευκολότερη και ταχύτερη πληκτρολόγηση –θυμίζοντας αρκετά αυτό των κλασικών Blackberry. Όταν δεν χρησιμοποιείται κουμπώνει στην πίσω πλευρά της συσκευής, έτσι ώστε ο χρήστης να το έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο.



Τα δυο νέα smartphones της Samsung μοιράζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως η quad HD AMOLED οθόνη των 5,7 ιντσών, με τις πανέμορφες και πλέον χρηστικές μέσω μικροεφαρμογών κυρτές άκρες στο S6 edge+, ο οκταπύρηνος Exynos επεξεργαστής, τα 4 Gb της RAM (η μεγαλύτερη μνήμη που έχει τοποθετήσει μέχρι σήμερα η Samsung σε smartphone) και η γνωστή (από τα S6), κορυφαία κάμερα με τον αισθητήρα των 16 Mpixels και βελτιωμένο σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας μέσω του λογισμικού (προφανώς λόγω του μεγαλύτερο όγκου των συσκευών).

Πάντως, αν και η οθόνη του Galaxy S6 edge+ είναι μεγαλύτερη κατά μισή ίντσα από αυτή του S6 edge, το συνολικό μέγεθος της νέας συσκευής δεν έχει αυξηθεί πολύ: 12 χιλιοστά μεγαλύτερο σε μήκος και 5 χιλιοστά στο πλάτος, ενώ είναι ελάχιστα πιο λεπτό –το μεγαλύτερο κέλυφος βοηθά να τοποθετηθεί πιο άνετα η μπαταρία των 3.000 mAh.

Κατά την παρουσίαση των δυο συσκευών, η Samsung έριξε το βάρος στην υποστήριξη (για πρώτη) της ταχείας ασύρματης φόρτισης (fast wireless charging), με τα δυο νέα κορυφαία της smartphones να φορτίζουν πλήρως ακόμα και ασύρματα μέσα σε δυο ώρες. «Στοιχηματίζουμε σε ένα μέλλον χωρίς καλώδια», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τα δυο νέα κορυφαία Samsung Galaxy είναι από τις πρώτες «Cat 9» συσκευές, όσον αφορά τη σύνδεση με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, υποστηρίζοντας έτσι υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και σε 4G+.



Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη νεότερη έκδοση της πλατφόρμας SideSync, η οποία επιτρέπει την άμεση ανταλλαγή αρχείων και την παράλληλη χρήση μεταξύ των smartphones και του υπολογιστή. Μάλιστα, όπως τονίστηκε εκτός από τα Windows, υποστηρίζεται και το OS X, το λειτουργικό σύστημα των Mac υπολογιστών της Apple.

Απευθυνόμενοι πρωτίστως στην αμερικανική αγορά, οι Κορεάτες έδωσαν περισσότερες πληροφορίες και για το Samsung Pay, το δικό τους ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο υποστηρίζεται από τη νέα γενιά των Galaxy smartphones. Το Samsung Pay θα κάνει ντεμπούτο στις 20 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρθηκε θα ακολουθήσουν η Ισπανία, η Κίνα, η Βρετανία και άλλες χώρες.

Τα Galaxy S6 edge+ και Note 5 θα είναι διαθέσιμα από τις 21 Αυγούστου σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά. Τα δυο νέα σούπερ smartphones της Samsung θα κυκλοφορήσουν σε εκδόσεις των 32 και 64 Gb.

Τέλος, όπως προαναγγέλθηκε, στις 3 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, μια ημέρα πριν από την έναρξη της IFA, η Samsung θα παρουσιάσει και ένα νέο smartwatch, το στρογγυλό Galaxy Gear S2.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης