Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων

Στην Ελλάδα ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ, όμως ο κλάδος τα τελευταία 4 χρόνια παρουσιάζει μεγάλη πτώση

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων
Κάθε 38 λεπτά της ώρας κατατίθεται στις ευρωπαϊκές αρχές ένας φάκελος ευρεσιτεχνίας Ιατροτεχνολογικού Προϊόντος και κάθε 3 μήνες ανακαλύπτεται ένα νέο διαγνωστικό μέσο για την ανάσχεση μιας επιδημίας. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 500.000 Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα τα οποία συμβάλλουν στη διάγνωση και στη θεραπεία των ανθρώπων, ενώ και με οικονομικούς όρους το συγκεκριμένο πεδίο της  Ιατρικής Τεχνολογίας στην Ευρώπη αποδεικνύεται εξίσου ισχυρό, καθώς  αποτελεί το 28% της παγκόσμιας αγοράς, με τζίρους άνω των 100 δισ. ευρώ ετησίως.
 
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ενημέρωσης για τα Ιατροτεχνολογικά και Διαγνωστικά Προϊόντα (15 - 21 Ιουνίου), που διοργανώνουν η ευρωπαϊκή «συμμαχία» MedTechEurope και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ).
 
Κλείσιμο
Τεστ εγκυμοσύνης, υπέρηχοι, σύριγγες, διαγνωστικά μηχανήματα, ακτινογραφίες, βηματοδότες, μετρητές σακχάρου, τεχνητά μέλη, τα προϊόντα της ιατρικής τεχνολογίας βρίσκονται από τα νοσοκομεία και τα ιατρεία μέχρι… τα σπίτια μας, και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιριών που τα παράγουν η αξία τους και η συμβολή τους στη διατήρηση της καλύτερης υγείας των ανθρώπων είναι ανεκτίμητη.
 
Η Ευρωπαϊκή αγορά Ιατρικής Τεχνολογίας αποτελεί το 28% της παγκόσμιας αγοράς Ιατροτεχνολογίας, δεύτερη μετά τις ΗΠΑ, που εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 40%. Κυρίαρχες χώρες της Ευρωπαϊκής αγοράς είναι η Γερμανία (28%), η Γαλλία (16%),η Βρετανία (11%) και η Ιταλία (10%).
 
Στην Ελλάδα ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ, όμως ο κλάδος τα τελευταία 4 χρόνια παρουσιάζει μεγάλη πτώση η οποία οφείλεται στις υπέρογκες οφειλές των Δημόσιων Νοσοκομείων αλλά και του ιδιωτικού τομέα οι οποίες έχουν αυξητική τάση τον τελευταίο χρόνο. Η εγχώρια βιομηχανία (εμπορική και κατασκευαστική) απασχολεί πάνω από 5.000 εργαζομένους υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, όπως Επιστήμονες Υγείας (Ιατροί, Βιολόγοι, Βιοτεχνολόγοι, Νοσηλευτές, Τεχνολόγοι, κλπ), Μηχανικοί Υγείας, Βιομηχανικοί, Επιστήμονες βιοπληροφορικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης