Samsung: Αποζημίωση 290 εκατ. δολαρίων στην Apple για αντιγραφή

Samsung: Αποζημίωση 290 εκατ. δολαρίων στην Apple για αντιγραφή

Δίχως τέλος η διαμάχη των δύο τεχνολογικών κολοσσών – Η κορεατική εταιρεία οφείλει συνολικά 890 εκατ. δολάρια στην αμερικανική 

Samsung: Αποζημίωση 290 εκατ. δολαρίων στην Apple για αντιγραφή
Συνέχεια στην «τιτανομαχία» μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών, Samsung και Apple, έδωσε αμερικανικό δικαστήριο. Το σώμα ενόρκων στη Σίλικον Βάλεϊ των ΗΠΑ, έκρινε πως η κορεατική εταιρεία Samsung οφείλει στην αμερικανική Apple το ποσό των 290 εκατ. δολαρίων, για αντιγραφή χαρακτηριστικών των iPhone και iPad.

Να σημειωθεί πως τον Αύγουστο του 2012, μετά από δικαστική απόφαση η Samsung όφειλε στην Apple 1,05 δισ. δολάρια ως αποζημίωση για καταπάτηση ευρεσιτεχνιών. Το πρόστιμο μειώθηκε μετά από συνέχιση της δικαστικής διαμάχης στα 599 εκατομμύρια δολάρια. 

Μετά και τη χθεσινή απόφαση στη Σίλικον Βάλεϊ για πρόστιμο 290.456.793 δολαρίων, το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβάλλει η Samsung ανέρχεται στα 890 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η κορεατική εταιρεία θα προσπαθήσει με έφεση να μειώσει περαιτέρω το ποσό των 290 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κλείσιμο
Πάντως η Samsung ισχυρίζεται πως η Apple δεν κατέχει πολλά από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία επικαλείται, όπως το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα των smartphone.

Το δικαστικό θρίλερ θα συνεχιστεί τον Μάρτιο του 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης