Γιάννης Βαρδής: «Για μένα ο πατέρας μου είναι ακόμα εδώ»

Γιάννης Βαρδής: «Για μένα ο πατέρας μου είναι ακόμα εδώ»

Η καθημερινότητα του ως γονιός πλέον, η «επικοινωνία» που έχει με τον πατέρα του, τον αξέχαστο Αντώνη Βαρδή, οι δύσκολες ημέρες που πέρασε στην εντατική και η τελευταία συμβουλή που του έδωσε

Γιάννης Βαρδής: «Για μένα ο πατέρας μου είναι ακόμα εδώ»
Ήταν καλοκαίρι του 2014 όταν ο Γιάννης Βαρδής πρωτογνώρισε τη Νατάσσα Σκαφιδά. Ο τραγουδιστής είχε ένα προγραμματισμένο live στη Λήμνο και πήγε μια μέρα νωρίτερα, για να έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να απολαύσει τις ομορφιές του νησιού. «Ο άνθρωπος που διοργάνωσε εκεί την εμφάνιση που έκανα με τον Γιώργο Λιανό είναι πολύ καλός μου φίλος. Το πρώτο βράδυ που έφτασα στο νησί μου είπε να πάμε για ένα ποτό και στην παρέα ήταν και η Νατάσσα. Είπαμε απλά ένα ‘’γεια’’. Την επόμενη το βράδυ ήρθε στην συναυλία και επειδή είχα κανονίσει να μείνω για λίγες μέρες στο νησί, την έβλεπα κάθε μέρα στην παραλία. Η επικοινωνία μας ξεκίνησε εκεί, αλλά κράτησε και στην Αθήνα». Η γνωριμία τους δεν ήταν ένας επιπόλαιος καλοκαιρινός έρωτας, αλλά κάτι που χτίστηκε με αργά και σταθερά βήματα. «Μου έκανε από την αρχή κλικ. Η αλήθεια είναι πως αυτό το κλίκ συνέβαινε σπάνια στην ζωή μου. Εξάλλου, ήμουν σχεδόν 38 χρονών, σε μια ηλικία που οι άντρες δεν παραμυθιαζόμαστε εύκολα. Ποτέ δεν είπα μέσα μου πως πρέπει να κάνω οικογένεια. Παρότι είμαι λογικός άνθρωπος, στην ζωή μου δεν έχω πολλά ‘’πρέπει’’, αλλά λειτουργώ με τα θέλω μου. Και ήθελα να κάνω οικογένεια».​

Εδώ και χρόνια, η Παρασκευή και 13 θεωρείται μια γρουσούζικη μέρα. Μάλιστα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όταν το ημερολόγιο δείχνει την συγκεκριμένη ημερομηνία, οι προληπτικοί προσέχουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, μήπως τους συμβεί κάτι δυσάρεστο. Για τον Γιάννη Βαρδή, η Παρασκευή και 13 του περασμένου Μαΐου ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες και τυχερές μέρες της ζωής του, καθώς γεννήθηκε το πρώτο του παιδί, η Κατερίνα. Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από την γέννηση της μικρής και η ζωή του έχει φωτιστεί, ενώ εκείνη η πρωτομαγιά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του. Το ζεύγος Βαρδή είχε φτάσει από το βράδυ της προηγούμενης στο μαιευτήριο, καθώς είχε κλειστεί προγραμματισμένο ραντεβού για τον τοκετό. Ωστόσο, η μικρή Κατερίνα είχε άλλα σχέδια.

Οι στιγμές στην αίθουσα τοκετού

Μολονότι ο μαιευτήρας πίστευε πως η Νατάσσα Σκαφιδά θα γεννούσε το ίδιο βράδυ, το μωράκι τους γεννήθηκε στις 11 το πρωί της επόμενης μέρας. «Η Νατάσσα έκανε καισαρική. Ήμουν δίπλα στην γυναίκα μου, την στήριξα, της κρατούσα το χέρι και μιλούσαμε συνέχεια. Είχε άγχος και έκλαιγε. Ήταν στην τσίτα, διότι φοβόταν μήπως πονέσει. Τελικά όλα πήγαν καλά. Ήμουν ο πρώτος που αντίκρισε το μωρό μας. Αφού η μαία έκοψε τον ομφάλιο λώρο, το έπλυνε και το έφερε κατευθείαν στην αγκαλιά της. Ήταν μια συγκινητική στιγμή, ποτέ δεν θα την ξεχάσω. Το παιδί έχει γαληνέψει πολύ την ζωή μου», περιγράφει ο Γιάννης στο People. Ωστόσο, ο ερχομός του μωρού δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. «Η Νατάσσα ήθελε παιδί αρκετό καιρό πριν. Της έλεγα πως ακόμα δεν είναι η ώρα, διότι είχε φύγει από την ζωή ο πατέρας μου και ήθελα να ηρεμήσω και να ωριμάσει μέσα μου η σκέψη πως θέλω παιδί. Ο ερχομός της μικρής ήταν απόλυτα συνειδητός. Θυμάμαι πως μια μέρα της είπα ‘’σήμερα θα κάνουμε παιδί’’ και όντως εκείνη την ημέρα έγινε η σύλληψη. Χωρίς να μπορώ να σου δώσω κάποια λογική εξήγηση, ήξερα πως εκείνη την ημέρα θα γινόταν. Το πίστευα», αποκαλύπτει.

Η ζωή με το μωρό
Κλείσιμο
Αν και σχετικά «αρχάριος» μπαμπάς, τα πάει περίφημα στον νέο του ρόλο. «Αλλάζω πάνες, αποστειρώνω τα μπιμπερό και γενικά προσπαθώ να κάνω τα πάντα. Είμαι δίπλα στη Νατάσσα σε όλα. Μου λέει συνεχώς ‘’ευχαριστώ’’, αλλά της εξηγώ πως δεν υπάρχει λόγος διότι το κάνω με όλη μου την καρδιά. Είναι ένα ένστικτο που βγαίνει στους περισσότερους όταν γίνονται γονείς. Βέβαια, έχω ένα μικρό θέμα με τις πάνες και τις μυρωδιές, αλλά το αντιμετωπίζω!», λέει γελώντας. Η πιο σημαντική συμβουλή που του έχουν δώσει φίλοι του που είναι «ψημένοι» μπαμπάδες είναι να μην αγχώνεται, να ακολουθεί το ένστικτό του και να μην μπαίνει στο internet να λύνει τις απορίες του για το μωρό. «Το παιδί το μαθαίνεις από τον τρόπο που λειτουργεί. Για παράδειγμα, όταν για μια μέρα έκλαιγε ασταμάτητα, την πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας είπαν πως έχει ξεκινήσει μια διαδικασία παλινδρόμησης στομάχου. Αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό διότι, όπως μας τόνισε ο παιδίατρος, συμβαίνει σε πολλά μωρά». Παρότι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως ένα ζευγάρι απομακρύνεται μόλις αποκτήσει παιδί, ο ερχομός του μωρού λειτούργησε θετικά στην σχέση του Γιάννη και της Νατάσσας. Μια σχέση που μετρά τέσσερα χρόνια και ξεκίνησε ένα καλοκαίρι στην Λήμνο…

Η ανοιχτή υπόθεση με τη Φιλοθέη Μωβ
Λίγες μέρες πριν γεννηθεί η κόρη του Γιάννη Βαρδή και της Νατάσας Σκαφιδά (έχει γενέθλια στις 13/5), στις 9 Μαΐου, η χήρα του Αντώνη Βαρδή, Φιλοθέη Μωβ (το πραγματικό της όνομα είναι Μαρία Σκιντζή) εμφανίστηκε στο πλατό της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου, ισχυριζόμενη πως τα παιδιά του απολεσθέντα συζύγου της, άλλαξαν τις κλειδαριές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει στο σπίτι. Μάλιστα, η ίδια η κυρία Σκιντζή είπε πως έκανε μήνυση εναντίον των παιδιών του Αντώνη Βαρδή. Ακολούθησε μια μεγάλη συζήτηση που αφορούσε την σχέση της Φιλοθέης με τα παιδιά, την παραμονή της στο σπίτι του Αντώνη Βαρδή, αλλά και τον πολιτικό γάμο που έγινε μόλις τρεισήμισι μήνες πριν φύγει ο μουσικοσυνθέτης από τη ζωή.

Όταν έφυγε η Φιλοθέη από το στούντιο, παρενέβη τηλεφωνικά ο Γιάννης και έδωσε την δική του εκδοχή για όλα όσα ισχυρίστηκε η τελευταία σύζυγος του πατέρα του, δίνοντας στην δημοσιότητα άγνωστα στοιχεία μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στοιχεία που σόκαραν ακόμα και την ίδια την Στεφανίδου.

Πως είναι οι σχέσεις του σήμερα με την χήρα του Αντώνη Βαρδή ; «Δεν έχω πειράξει και ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Για να βγω και να μιλήσω σημαίνει πως αισθάνθηκα αδικημένος. Δεν δέχομαι να προσβάλλεται η μνήμη του πατέρα μου και η οικογένειά μου. Για μένα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και κάτι που δεν θα ξαναέκανα, γιατί δεν μου αρέσει να με βλέπω στα κανάλια. Από την άλλη, έπρεπε να υποστηρίξω τον πατέρα μου και το δίκαιο. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει λήξει. Εκκρεμεί. Είναι ένα θέμα που θα κρατήσει αρκετό διάστημα.

Στο τέλος, όμως, θεωρώ πως μόνο εγώ μπορώ να δικαιωθώ», λέει στο People ο Γιάννης Βαρδής, χωρίς να θέλει να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την ανοιχτή δικαστική διαμάχη που έχει με τη χήρα του πατέρα του.


Τόσο αυστηρός αλλά σωστός πατέρας
Ο Γιάννης Βαρδής είναι αρκετά ενεργός στα social media και συχνά δέχεται πολλά μηνύματα από τους ακόλουθούς του στο Instagram. Μάλιστα, πολλές φορές αναφέρεται στο πατέρα του στον πρώτο ενικό.

«Πατέρα, έγινες παππούς», έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε από το μαιευτήριο, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τοκετού. Σαν να είναι ακόμα εδώ. Κοντά του. «Για μένα είναι εδώ. Θα ήθελα να είναι ακόμα πιο πολύ, αλλά δεν είναι στο χέρι μου. Θέλω να πιστεύω πως αν υπάρχει κάτι μετά από την επίγεια ζωή, μια ενέργεια έστω, τότε πραγματικά είναι εδώ. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Στη μνήμη του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου έχω έξι συγκεκριμένους ελληνικούς σταθμούς. Λέω μέσα μου ‘’Πατέρα αν με ακούς, θα πατήσω στην τύχη ένα κουμπί και θα ακούσω το κομμάτι σου, το ‘’Δως’ μου μια αγκαλιά’’. Μου έχει τύχει ήδη οκτώ με εννιά φορές. Και όχι απλά το ακούω στο τέλος, αλλά το ακούω ακριβώς την στιγμή που ξεκινάει. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, αλλά είναι κάτι που μου δίνει δύναμη και την ενέργειά του», εξομολογείται στο People. Ο Αντώνης Βαρδής αγαπούσε πολύ τα παιδιά του, αλλά ταυτόχρονα ήταν ένας αυστηρός πατέρας που έβαζε όρια.

«Ήταν πολύ αυστηρός, ειδικά σε θέματα της οικογένειας, αλλά και την δική μου δουλειά. Μου έλεγε πάντα να μην ξενυχτάω και να προσέχω την φωνή μου. Μέσα στο σπίτι ήταν αυστηρός, ειδικά τα πρώτα δυο πρώτα χρόνια που μείναμε μαζί. Ήμουν 21 ετών, μόλις είχα τελειώσει το στρατιωτικό μου και οι επιλογές μου ήταν δυο: Ή έφευγα με την μητέρα μου στην Αμερική ή έμενα με τον πατέρα μου. Στην αρχή, οι σχέσεις μας ήθελαν αρκετή δουλειά. Ήταν, όμως, τόσο σωστός και τόσο δίκαιος, που του βγάζω το καπέλο. Ότι μου πε ήταν απολύτως σωστό. Ήμουν σε όλα λάθος, ακόμα και μέχρι πριν φύγει από την ζωή. Eκείνος εντόπιζε όλα τα στραβά. Ακόμα και στα προσωπικά μου έπεφτε μέσα. Στα επαγγελματικά, είχε τύχει να μου δώσει ένα κομμάτι, να το φτιάξω όπως θέλω και μόλις το ακούσει να μου πει πως δεν του αρέσει. Εγώ, από αντίδραση, του έλεγα πως μου αρέσει, αλλά εκ του αποτελέσματος είχε δίκιο», παραδέχεται.

Οι τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο
Πλέον έχει κλείσει πια 20 χρόνια στην δισκογραφία. Το επώνυμο Βαρδής στάθηκε σύμμαχος, αλλά ορισμένες φορές και τροχοπέδη, από την άποψη πως υπήρξαν στιγμές που γινόταν μια άνιση σύγκριση ανάμεσα σε πατέρα και γιο.

«Αρχικά, το όνομα, μου άνοιξε μια μεγάλη πόρτα. Σαφώς και με βοήθησε. Με πήρε από το χέρι, με πήγε στην εταιρία του και μου έδωσε τα καλύτερά του τραγούδια. Έμαθα την δουλειά και δεν με άφησε ποτέ να εκτεθώ. Για τέσσερα χρόνια, έκανα φωνητικά από τα καμαρίνια. Για εκείνον, αυτό ήταν ένα σχολείο που έπρεπε να περάσω. Από κάποια στιγμή και μετά, το όνομα δεν ήταν και τόσο βοηθητικό, από την άποψη πως υπήρχε σύγκριση. Αυτές, όμως, οι φορές ήταν λίγες. Δεν θέλησα ποτέ να τον ξεπεράσω και δεν μπορώ καν να τον φτάσω. Αυτό που πάντα ευχόμουν και εξακολουθώ να εύχομαι είναι να παραμείνω στο χώρο». Του ζητάω να μου περιγράψει την πρώτη εικόνα που του έρχεται στο μυαλό τώρα που μιλάμε για εκείνον. Παύση. «Είναι οι στιγμές που περάσαμε στο νοσοκομείο, μέσα στην εντατική. Ήταν μια βαριά περίπτωση. Από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να μιλάει και παρέλυσε η δεξιά του πλευρά. Παρόλα αυτά, εκείνες τις μέρες έκανε κάτι που δεν συνέβαινε με την υπόλοιπη οικογένεια: Όποτε με έβλεπε, χαμογελούσε. Μολονότι ήταν καταβεβλημένος, μου έσκαγε χαμόγελο. Κοντινοί συγγενείς, μου έλεγαν ‘’Μα γιατί δεν χαμογελάει και σε μας;’’. Δεν ήξερα τι να τους απαντήσω. Επίσης δεν θα ξεχάσω και την τελευταία του συμβουλή: Να μην εμπιστεύομαι κανέναν. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα την ακολουθήσω».

Παρότι έχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που ο Αντώνης Βαρδής έφυγε από την ζωή, δεν περνάει ούτε μέρα που να μην έρθει στην θύμηση του. «Τον σκέφτομαι 101%. Με τα χρόνια αποκτήσαμε μια ζεστή σχέση και μιλούσαμε συνέχεια ο ένας για τον άλλο. Ακόμα και σήμερα είναι μέσα στη ζωή μου. Στην καθημερινότητά μου. Όλοι όσοι συναντώ και μιλάμε, στο τέλος η κουβέντα καταλήγει τον ίδιο παρονομαστή: Ο μπαμπάς σου μιλούσε συνέχεια για σένα».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης